Radu Tudor, revoltat de poluarea din Bucureşti. „Este atentat la sănătatea locuitorilor Capitalei”

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
03/03/2020, 10:01
Radu Tudor, revoltat de poluarea din Bucureşti. „Este atentat la sănătatea locuitorilor Capitalei”
Radu Tudor, revoltat de poluarea din Bucureşti. Sursa foto: antena3.ro

Radu Tudor este foarte revoltat după ce autorităţile au făcut publice măsurătorile nivelului de popluare din Bucureşti. Acestea au arătat că unele substanţe periculoase sunt mai mari şi de 10 ori decât nivelul normal.

Radu Tudor, revoltat de poluarea din Bucureşti

Radu Tudor, prezentator la Antena 1, este foarte revoltat după ce autorităţile au făcut publice măsurătorile nivelului de popluare din Bucureşti. Acestea au arătat că unele substanţe periculoase sunt mai mari şi de 10 ori decât nivelul normal.

Azi noapte s-a întâmplat în București în lucru care pe mine mă revoltă. Aflăm din partea unui organism neguvernamental că a fost o catastrofă de mediu azi-noapte în București. Întrebarea este: cum e posibil să fie noaptea o catastrofă de mediu?

Substanţe periculoase cu valori de 10 ori mai mari decât cele normale

Cum este posibil ca niște măsurători să arate o creștere cu 1.000% a unor pulberi periculoase pentru sănătate în Capitala României?”, a spus Radu Tudor.

Omul de televiziune s-a arătat foarte supărat pentru că deşi avem o grămadă de autorităţi care ar trebui să se ocupe de problemele de mediu, nimeni nu face nimic. De asemnea, Radu Tudor a spus că mai spus că măsurătorile au fost făcute noaptea, moment la care 90% din maşinile Capitalei nu circulă.

Ceea ce mă deranjează pe mine este că având o căruță de autorități, Gardă de Mediu, Autoritate Națională de Mediu, Ministerul Mediului, primării, prefecturi, avem autorități să vorbim cu ele până sâmbătă, niciuna dintre ele nu a semnalat această gravă poluare a Bucureștiului care, atenție, s-a produs noaptea.

E cu atât mai periculos cu cât într-un moment în care dintr-un milion de mașini nu circulă 10%, deci principalul factor poluator e în garaj, se produce noaptea o poluare cu particule de 1.000% peste normal„, a mai spus omul de televiziune.

Revolta lui Radu Tudor a mers mai departe şi a mai precizat că oraşul Bucureşti este un oraş murdar, iar această poluare nu ar trebui să existe în contextul în care există „7.000 de autorităţi”

Știm câtă lume se plânge de probleme de sănătate, știm bine cât de pline sunt spitalele din București. Știm bine și vedem cu toții cum arată hainele noastre după 3 ore de mers prin București, cum arată pantofii și vedem cu toții că e un oraș murdar, e un oraș în care salubritatea și poluarea au grav de suferit. E un nivel de poluare nespecific unei capitale europene, cu 7.000 de autorități„, a completat Radu Tudor.

Omul deteleviziune spune că poluarea din Capitală este un atentat la sănătatea locuitorilor. „N-avem o garanție că orașele în care trăim au aerul curat pe care l-ar merita cetățenii. Nu avem nicio garanție, așa cum s-a întâmplat azi-noapte în București că niște mari poluatori nu ard noaptea și distrug aerul.

Dimineața când te trezești trebuie să fie cel mai curat aer, nu-i așa? Nu e cazul Bucureștiului! Avem în mod repetat un atentat la sănătatea publică printr-un aer poluat noaptea de incendiatori industriali, mici sau mari, care sunt lăsați să-și fac de cap„, a concluzionat Radu Tudor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×