Radu Moldovan, nemulțumit de greutatea cu care vin rezultatele COVID-19. Președintele CJ Bistrița vine cu o soluție: medicii veterinari

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 07:52
Radu Moldovan, nemulțumit de greutatea cu care vin rezultatele COVID-19. Președintele CJ Bistrița vine cu o soluție: medicii veterinari
Președintele CJ Bistrița, soluții la jumătatea scenariului 3 cu coronavirus: medicii veterinari. Sursa foto: Facebook.com

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Radu Moldovan este tot mai nemulțumit de întârzierea pe care o au rezultatele testelor cu coronavirus și i-a propus ministrului Afacerilor Interne Marcel Vela să ia în calcul medicii veterinari care ar putea da o mână de ajutor în această criză cu care ne confruntăm din cauza COVID-19.

Președintele CJ Bistrița, soluții la jumătatea scenariului 3 cu coronavirus: medicii veterinari

Emil Radu Moldovan susține că România a pierdut foarte mult timp în ceea ce privește pandemia de coronavirus și trebuie luate mai multe măsuri pentru a lupta împotriva acestui virus. Președintele CJ Bistrița se declară nemulțumit în legătură cu faptul că rezultatul testelor pentru COVID-19 vine mult prea greu.

Politicianul are o soluție concretă în legătură cu acest aspect și a transmis propunerea mai departe către ministrul Afacerilor Intrene Marcel Vela căruia i-a spus că medicii veterinari cunosc procedurile și au folosit aparatură pentru coronavirus și ar trebui să fie chemați „la datorie” pentru a fluidiza această situație.

Propunerea lui Radu Moldovna pentru ajutorare în timpul pandemiei cu COVID-19

„Stimate domnule Ion Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne și Președintele Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,

Suntem în mijlocul Scenariului 3, România va intra în #StareDeUrgență, județe întregi așteaptă rezultatele prelevării probelor coronavirusului și oamenii sunt puși în pericol, dar în acest moment se face #RealTimePCR DOAR în câteva județe.

Acest lucru, cu toate că majoritatea județelor, prin structurile sanitar-veterinare teritoriale dispun de această aparatură, având nevoie doar de KIT-ul de lucru pentru #COVID19

Mai exact, Real Time PCR-ul este disponibil în majoritatea Laboratorelor Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, organizate ca servicii în cadrul Direcțiilor Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor la nivelul fiecarui județ. Acolo sunt specialiști medici veterinari care deja au folosit aparatura, cunosc procedurile și așteaptă doar să ajute în această pandemie.

Așadar, am rugămintea să luați această măsură și să o integrați în Planul de Măsuri al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, prin dispunerea de urgență a folosirii acestei aparaturi și reducerea timpilor de diagnosticare pentru că în această perioadă fiecare moment este prețios.

👉 S-a pierdut deja prea mult timp și oamenii au nevoie de măsuri ferme. De exemplu, din județul Bistrița-Năsăud am trimis 92 de probe la Cluj și de 3 zile nu am primt niciun rezultat!

🚨 Este inadmisibil ca Laboratoarele din cadrul #DSVSA să dispună de Real Time PCR și oamenii să aștepte zile-ntregi după rezultat!”, a scris președintele CJ Bistrița pe pagina sa de socializare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×