Oamenii de știință canadieni au izolat virusul care provoacă COVID-19! Israelul testează un vaccin pentru coronavirus

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 07:44
Oamenii de știință canadieni au izolat virusul care provoacă COVID-19! Israelul testează un vaccin pentru coronavirus
Oamenii de știință canadieni Robert Kozak, Samira Mubareka și Arinjay Banerjee, cei care au reușit să izoleze cu succes virusul care provoacă COVID-19

Oamenii de știință canadieni au reușit să izoleze cu succes virusul care provoacă COVID-19 într-un laborator din Ontario.

Oamenii de știință canadieni au izolat virusul care provoacă COVID-19

Oamenii de știință canadieni de la Sunnybrook Health Sciences Center, Universitatea din Toronto și McMaster University au anunțat că au reușit să izoleze virusul care provoacă COVID-19.

”Cercetătorii de talie mondială din aceste instituții s-au reunit și au izolat cu succes virusul în doar câteva săptămâni. Demonstrează că lucruri uimitoare se pot întâmpla atunci când colaborăm”, a declarat Rob Kozak, microbiolog la Sunnybrook, într-un comunicat de presă citat de blogto.com.

De acum înainte, oamenii de știință vor putea să înțeleagă mai bine biologia și evoluția acestui virus. De asemenea, succesul reușit de canadieni îi va ajuta și pe cercetori să dezvolte eficient diagnostice, tratameente și vaccinuri.

”Avem nevoie de instrumente cheie pentru a dezvolta soluții pentru această pandemie”, a declarat medicul microbiolog Samira Mubareka, care a participat la studiu.

”Acest vaccin ar putea transforma această boală într-o răceală ușoară”

Pe de altă parte, Israelul a anunțat că în scurt timp va fi gata un vaccin oral împotriva coronavirusului, dat testarea lui va mai dura câteva luni.

Conform The Times of Israel, medicii de Institutul Migal Galilee lucrează de mai mulți ani la un vaccin care ar putea fi personalizat pentru diferite virusuri, așa că acest proces a fost derulat imediat după apariția COVID-19.

Vaccinul personalizat pentru coronavirus va începe să fie testat în curând, dar apariția sa pe piață va mai dura câteva luni bune, deoarece cercetătorii israelieni au nevoie de timp pentru testare, iar apoi trebuia aprobat de OMS.

”Vaccinul este oral și poate fi administrat atât adulților, cât și copiilor. Acest vaccin ar putea transforma această boală într-o răceală ușoară”, a declarat doctorul Chen Katz.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×