Radu Banciu, în vizorul CNA! Realizatorul TV a fost amendat pentru promovarea unor teorii ale conspirației

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
29/04/2020, 17:04
Radu Banciu, în vizorul CNA! Realizatorul TV a fost amendat pentru promovarea unor teorii ale conspirației
Radu Banciu a primit o nouă amendă din partea CNA. Mărul discordiei: o serie de teorii privind epidemia de coronavirus. Sursa foto: Captură TV

Numărul tot mai mare al persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus pe teritoriul țării noastre a dat naștere unor teorii ale conspirației, conform căreia boala nu ar fi altceva decât rodul unui plan bine pus la punct cu gândul să prăbușească economia globală. Ba mai mult, în ceea ce privește proveniența acestei boli, s-a discutat în spațiul public despre un gaz împrăștiat în aer tocmai pentru a infecta populația cu COVID-19.

Radu Banciu, amendat de CNA pentru că promovează teorii ale conspirației

Printre susținătorii unei astfel de ipoteze se numără și Radu Banciu, care a dezbătut intens în cele mai recente ediții ale emisiunii sale de la B1 TV pe marginea răspândirii agentului patogen. Totodată, realizatorul a lansat o serie de acuzații dure la adresa medicilor români, despre care a afirmat în direct că „s-au făcut medici pentru șpagă”.

Nu se mai poate lua examen la medicină fără şpagă, da, trebuie să dai bani ca să iei examenul, absolut orice examen. Deci nu se mai trece fără bănuţi, nici nu mai există”, a mai spus jurnalistul. Toate aceste remarci i-au atras, însă, o amendă de 5.000 de lei, ca urmare a propunerii făcute de Radu Herjeu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, scrie paginademedia.ro.

Cum a comentat Radu Banciu epidemia de coronavirus

Cred în această teorie că, până la urmă, virusul nu se răspândește chiar așa cum ni s-a spus. E o mică misiune. Da… că luăm pe clanță sau luăm de la unu la altul… Ideea asta pe care au lansat-o americanii și cercetătorii britanici zilele trecute cum că, ar fi fost împrăștiat un gaz, de tipul gazului sarin, peste planetă, stă mai degrabă în picioare.

Încă o dată, ca să mă întorc la ideea aceasta, nu este o idee a noastră. Atenție, noi nu încercăm să o plasăm aici ca pe un fake news. Nu suntem o emisiune care să încerce să stârnească rumoare, că așa vrea nu știu ce patron, de pe nu știu unde, cum sunt pe la alte televiziuni.

Începe să nu mai prindă contur această idee, cum că virusul se transmite prin strănut, prin tușit, de la om la om, că pe clanță, că pe plastic, că pe mâncarea pe care ți-o aduce livratorul acasă. Începe să fie din ce în ce mai puțin probabil și știți și de ce?

Pentru că nu avea cum un tușit sau un strănut să ducă boala în două săptămâni în 206 țări și teritorii, decât pulverizarea unui gaz în atmosferă, care nu s-a făcut în același timp în toate continentele, categoric. Că nici el nu se putea deplasa.

Deci explicați-mi și mie cum a ajuns acel virus dacă el este transmis așa cum ni s-a spus nouă. Să fim serioși, acolo nu călătorea nimeni în această perioadă! Sunt atâtea zone din Africa unde nu există nicio explicație logică, decât asta, că, la un moment dat, s-a inhalat. Și cei care au plămânii mai sensibili sau mai știu și eu ce l-or fi luat. Așa, da, se explică! A venit un vânticel dintr-ăla, cum se întâmplă cu toate.

Medicii s-au făcut medici pentru şpagă. Nu se mai poate lua examen la medicină fără şpagă, da, trebuie să dai bani ca să iei examenul, absolut orice examen. Deci nu se mai trece fără bănuţi, nici nu mai există”, sunt doar câteva dintre afirmațiile pentru care Radu Banciu a fost amendat de CNA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×