Radu Banciu intervine în drama de la Suceava: „S-au predat pentru că șpăgile veneau mai puțin” – VIDEO

Dan Suta   
în Stiri mondene
02/04/2020, 11:09
Radu Banciu intervine în drama de la Suceava: „S-au predat pentru că șpăgile veneau mai puțin” – VIDEO
Radu Banciu a comentat în emisiunea sa situația de la Suceava. Sursa foto: captură B1 TV

Radu Banciu a analizat situația dramatică de la Suceava, spunând că medicii au ales să se predea pentru că șpăgile veneau mai puțin de când cu pandemia de coronavirus.

Radu Banciu despre dramele de la Suceava, supranumită Lombardia României

Realizatorul de la B1 TV a spus în emisiunea difuzată pe 1 aprilie că situația de la Suceava arată incompetența autorităților, pe de o parte, și lăcomia anumitor medici, obișnuiți să trăiască mai ales din șpăgi.

A amintit de declarațiile făcute de diverși lideri politici, potrivit cărora spitalul-focar de la Suceava era unul din cele mai bune, unul de talie mondială.

Banciu: „Vreau să știu care sunt drepturile noastre”

„Mult-lăudatul spital de la Suceava a devenit acum un pol al râsului pe mapamond sau poate chiar la nivel european. Medicii s-au predat. Asta pentru că șpăgile veneau mai puțin, dar și pentru că nu aveau materiale și pentru că situația era imposibilă, deși nouă ni s-a spus că era un spital de nivel mondial, numai că iată, la Suceava se moare. În spitalele de nivel mondial se moare mai puțin”, a comentat Banciu în emisiunea sa.

Jurnalistul a vorbit și despre o altă problemă cu care se confruntă românii zilele acestea și anume că abia se mai găsește banalul paracetamol în farmacii.

„Vreau să știu și eu care sunt drepturile noastre. Înțeleg că pedepsele sunt maxime, ele vor fi sporite în următoarea perioadă pentru că starea de urgență o perimite. Dar drepturi avem? De exemplu, dreptul de a putea să ne cumpărăm o cutie de Paracetamol, care nu se găsește nicăieri”, a spus apăsat Radu Banciu.

Situația de la Suceava este într-adevăr una tragică, potrivit datelor oficiale. Din 92 de decese înregistrate până acum la nivel național din cauza COVID-19, 32 sunt doar în acest județ. Mai mult, 357 de cadre medicale sunt infectate cu virusul SARS-COV-2.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×