Prințesa Urbană, strigă de ajutor pentru socrul său internat la Suceava: ”Nu a fost testat încă pentru COVID-19”

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
01/04/2020, 14:45
Prințesa Urbană, strigă de ajutor pentru socrul său internat la Suceava: ”Nu a fost testat încă pentru COVID-19”
Prințesa Urbană, strigă de ajutor pentru socrul său internat la Suceava: ”Nu a fost testat încă pentru COVID-19”. Sursa foto: Facebook.com

Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută în mediul online ca „Prințesa Urbană”, este disperată că socrul ei este internat la spitalul din Suceava cu febră și pneumonie, însă se pare că nu a fost testat pentru coronavirus nici până la această oră. Jurnalista susține că nu a discutat cu tatăl soțului ei de câteva ore bune, ci doar cu câțiva pacienți din salon.

Prințesa Urbană, disperată că nu știe detalii despre starea socrului ei internat la Suceava

Celebra scriitoare a mai multor cărți pentru copii este disperată că nu cunoaște foarte multe informații despre starea de sănătate a socrului ei, internat la spitalul din Suceava încă de luni, 30 martie. Prințesa Urbană susține că tatăl soțului ei nu a fost consultat ore bune de medici și nici măcar nu l-au dus la dializă.

În această dimineață jurnalista a revenit cu detalii despre starea de sănătate a socrului ei care se simte rău în continuare, dar a reușit să treacă cu bine peste noapte. Bloggerița este de părere că bărbatul suferă de COVID-19, dar niciun medic nu i-a luat testul până la această oră.

„Tatăl soțului a reușit să treacă peste noapte, la ora 2 a fost văzut de un medic care i-a luat glicemia și i-a făcut insulina, a primit și o cană cu ceai și o felie de pâine. Este în continuare slăbit și nu respiră bine, însă nu este mai rău”, a scris Ioana Chicet – Macoveiciuc pe pagina sa de Facebook.

Și soacra scriitoarei este bolnavă, dar izolată la domiciliu

Jurnalista a mărturisit că nici soacra sa nu are o stare de sănătate tocmai bună pentru că are febră și tușește. Scriitoarea nu vrea să arate cu degetul spre medicii din Suceava sau să fie tratat înaintea altora, ci vrea doar să afle informații despre starea socrului ei.

„A vorbit soacra mea cu el la telefon. Ea este acasă, face în continuare febră moderată și a început să tușească. Amândoi par a avea COVID, însă nu au fost testați încă. 

Nu am reușit să aflu informații despre ceilalți pacienți din salon, știu că doi nu se pot mișca, nu știu care este starea lor, din păcate. Aș vrea să fac câteva precizări. Nu am cerut tratament special pentru acest om, nu dorim niciun fel de prioritate față de alți pacienți.

Dimpotrivă, înțelegem că este un om bătrân, că are probleme cronice grave de sănătate și că alții au o șansă mai bună decât el, așa că vor primi înaintea lui tratament și acces la aparate (îmi cer scuze familiei soțului meu că spun asta, știu că sunt cinică, dar suntem cu toții realiști)”, a mai scris jurnalista pe pagina sa de socializare. 

Prințesa Urbană are o experiență de 14 ani în presă, dar a dorit să sublinieze faptul că deși are contacte nu a vrut să apeleze la ele. Scriitoarea nu poate înțelege de ce medicii din spital mint despre starea de sănătate a pacienților sau și mai rău, nu-i bagă deloc în seamă.

Ce părere are bloggerița despre medicii din spitalul de la Suceava

„Aseară am postat aici, pe pagina mea, și pe profilul meu, situația în care se află acest om, internat de 24 de ore, fără să fi fost văzut de vreun medic, fără să i se ia glicemia, fără oxigen, deși se sufoca. Nu am trimis niciun mesaj nimănui.

Norocul a făcut ca fix când am postat, Raed Arafat să fie live la TV, iar cei de la Antena 3 m-au sunat imediat. A fost noroc. Norocul lui și poate și al altora. Între timp m-au contactat și de la alte televiziuni, mi-a sunat telefonul des peste noapte. Voi vorbi cu toată lumea și sper ca asta să ajute cât mai mulți pacienți și cadre medicale. 

Nu acuz medicii din spitalul de la Suceava, știu că sunt puțini, noi, aduși care cine știe de unde, obosiți, poate bolnavi, sigur depășiți. Îmi doresc ca ei să primească cele necesare pentru a-și face meseria. Ei și toate cadrele medicale.

Raed Arafat a promis că va solicita o mai bună comunicare între spitale și familii. Eu știu că asta va fi greu de făcut, pentru că nu are cine și nu prea se știe cum”, a mai precizat scriitoarea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×