Corturi-tunel pentru decontaminarea medicilor, montante în fața Spitalului Județean din Suceava

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 20:43
Corturi-tunel pentru decontaminarea medicilor, montante în fața Spitalului Județean din Suceava
Corturi pentru decontaminarea medicilor la Suceava. Foto: Antena 3

Spitalul Județean Suceava va fi dotat cu corturi speciale, montante în fața spitalului. În condițiile în care la Suceava au fost infectate 103 de cadre medicale, medicii se vor echipa în corturile special montate pentru decontaminare.

Corturi pentru decontaminare la Suceava

Corturile au fost montate duminică, 29 martie. Containerele-corturi tip tunel vor fi dedicate contaminării personalului medical, la începutul și la finalul programului de lucru.

De asemenea, conform Antena 3, corturile vor fi folosite la trierea pacienților care ajung la spital.

Cele trei containere, dintre care unul pus la dispoziție de Prefectura suceava, au dimensiunea standard de 6 metri lungime, 5 metri lăţime şi 2,2 metri înălţime.

Corturile sunt dotate cu încălzire și oferă condiții „decente”, oferind confort pacienților care se prezintă la spital și medicilor care lucrează în la Spitalul din Suceava.

„Spital militar” la Ana Aslan

Autoritățile din România se pregătesc de scenariul 4 în epidemia de coronavirus. Astfel, cu ajutorul Armatei, în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni,  a început construirea unui spital militar de campanie.

Pe lângă spitalul de campanie de la Aslan, Raed Arafat a anunțat că au mai fost instalate 162 astfel de corturi speciale, la nivel național: „Ministerul Apărării Naţionale anunţă că are pregătite forţe şi mijloace gata sa intervină în orice moment, dar, suplimentar, are şi personal şi mijloace tehnice menţinute în rezerva acţională.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, marţi seară, că au fost instalate 162 de corturi speciale, destinate triajului medical, dar şi pentru fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei”.

Specialiștii au avertizat populația că trebuie să se aștepte la momentul în care vor ajunge în corturile militare, în cazul în care pandemia se va extinde. Cel mai probabil, oamenii vor sta într-un pat și vor avea parte de un WC comun în afara cortului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×