RADET intră în faliment! Curtea de Apel București a decis soarta companiei. Gabriela Firea a anunţat ce îi aşteaptă pe bucureşteni – UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 13:38
RADET intră în faliment! Curtea de Apel București a decis soarta companiei. Gabriela Firea a anunţat ce îi aşteaptă pe bucureşteni – UPDATE GALERIE FOTO
RADET ar putea să intre în faliment, luni, 11 noiembrie. Sursa foto - facebook

RADET este la un pas de faliment! Curtea de Apel București decide chiar în prima zi a săptămânii dacă Regia Autonomă a Distribuției de Energie Termică București devine, în mod oficial, falimentară, la cererea mai multor debitori. Bucureștenii așteaptă acum cu sufletul la gură să afle dacă singurul distribuitor de energie termică din Capitală va închide sau nu robinetele în prag de sărbători și iarnă.

UPDATE, ora 13.38: Instanţa a decis definitiv că RADET va intra în faliment. Procedura ar urma să dureze 90 de zile. Gabriela Firea a precizat că, indiferent dacă instanţa decide sau nu falimentul RADET, bucureştenii vor avea în continuare apă caldă şi căldură deoarece Primăria a luat măsuri pentru a putea furniza agent termic.


RADET, la un pas de faliment!

„Ce trebuie să înţelegem şi despre acest faliment. Singura entitate, singurul creditor care cere falimentul RADET în momentul de faţă este ELCEN, prin Guvernul României. Este un mare paradox, că Statul cere falimentul Statului, dar mai mult, o parte din sistem cere falimentul întregului sistem! Ceilaţi creditori – ANAF, Engie – nu s-au pronunţat pentru faliment.

Ăsta este paradoxul în care trăim! O să vă gândiţi la ce înseamnă motivul. Este extrem de simplu – în cazul unui faliment, ANAF va trebui să facă o restituire de TVA de 550 de milioane! Un administrator judiciar are un comision, pe care noi îl denumim «de insucces», de 2,75%. O să vă las pe dumneavoastră să faceţi calculele şi să vedeţi cât va câştiga acest administrator judiciar.

Curtea de Apel București decide soarta companiei

Locuitorii Capitalei sunt cei care au de suferit în urma tuturor acestor acţiuni – atât locuitorii, cât şi angajaţii”, a declarat Alexandru Burghiu, administratorul RADET, pentru Radio România Actualități. Sunt semne serioase de întrebare – deși Burghiu spune că indiferent de situaţia economică, juridică sau financiară a acestei regii, apa caldă şi căldura „vor fi furnizate fără întrerupere”, nu este clar încă în ce fel se va realiza acest lucru, pentru că Tribunalul București a decis intrarea societății în faliment și „sigilarea bunurilor”.

Vă readucem aminte că pe data de 17 aprilie, Tribunalul București – Secția a VII-a Civilă a respins cererea de reorganizare a RADET, așa cum a fost depusă la instanță, și intrarea societății în faliment.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×