RADET, la un pas de faliment! Virgil Popescu, ministrul Economiei: „Primăria trebuie să fie pregătită”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 17:07
RADET, la un pas de faliment! Virgil Popescu, ministrul Economiei: „Primăria trebuie să fie pregătită” GALERIE FOTO
RADET ar putea să intre în faliment chiar de luni. Sursa foto - facebook

RADET este la un pas de faliment! Mai exact, Regia Autonomă de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice ar putea trage obloanele chiar de la începutul săptămânii viitoare. Anunţul a fost făcut de noul ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu care a avertizat că Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie, una care ar putea da peste cap întreg oraşul.

RADET, la un pas de faliment!

De altfel, Primăria Capitalei anunţa, încă din luna aprilie, că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererea de suspendare provizorie a executării sentinţei de deschidere a falimentului RADET, drept pentru care regia revine la perioada de observaţie, cea de dinaintea pronunţării falimentului. Vă reamintim că în luna aprilie, Primăria Capitalei a transmis că, având în vedere faptul că Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a RADET, întreaga activitate a societăţii va fi preluată, în cel mai scurt timp, de Compania Municipală Termoenergetică.

„Îi asigur pe toţi cetăţenii Capitalei că vor avea în continuare apă caldă şi căldură la parametri optimi! Decizia de astăzi a instanţei nu are consecinţe asupra continuităţîi furnizării agentului termic către populaţie pentru că am luat din timp măsurile necesare astfel încât bucureştenii să nu fie afectaţi. Concret, am propus, iar Consiliul General a aprobat recent, înfiinţarea Companiei Municipale Termoenergetică Bucureşti, care are că obiect exclusiv de activitate producerea, distribuţia, transportul şi furnizarea energiei termice.

Pierderi impresionante pentru RADET

Mai mult decât atât, doresc să ii anunţ pe salariaţii RADET că nu vor resimţi nici ei această schimbare, nu se vor face disponibilizări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operator”, declara atunci primarul general Gabriela Firea. Sunt probleme serioase pentru RADET. Compania pierde prin țevi, pe timp de iarnă, circa 2,6 milioane de litri de apă pe oră

Mai mult de atât, anul trecut au existat numeroase probleme în sistem: circa 3.500 de avarii la rețeaua RADET și pierderi de 2.000 tone pe oră prin găurile din țevile de transport și distribuție a energiei termice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×