Ludovic Orban, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre RADET! Ce se întâmplă cu românii care stau la bloc: “Este iminent”

Bogdan Solomon  
înStiri de ultima ora
08/11/2019, 14:49
Ludovic Orban, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre RADET! Ce se întâmplă cu românii care stau la bloc: “Este iminent”
Ludovic Orban anunță falimentul RADET. Sursa foto: evz.ro

Iarna bate la ușă, iar problemele cu RADET sunt departe de a se fi rezolvat, în condițiile în care societatea se află în pragul falimentului. Cel puțin așa susține premierul Ludovic Orban, care, într-un interviu acordat recent, îi avertizează pe bucureșteni că situația este una extrem de dificilă.

Premierul Ludovic Orban anunță falimentul RADET

După cunoştinţa mea, luni trebuie să se pronunţe instanţa în procedura de faliment a RADET, iar, din punctul meu de vedere, după cum arată datele, falimentul este iminent. Aici a fost declaraţia ministrului Economiei privitoare la posibilitatea sistării agentului termic în Capitală în cazul falimentului RADET.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Sigur că legislaţia prevede obligaţia de a nu opri furnizarea agentului termic pe perioada sezonului rece cu o singură condiţie: să existe operatorul economic care să aibă delegat serviciul de furnizare şi care să aibă contract cu ELCEN şi să poată să distribuie energia termică de la producător. Dacă RADET dă faliment, automat trebuie rezolvată problema existenţei unui agent economic, a unei companii care să poată să furnizeze, să aibă delegat din partea primăriei serviciul de furnizare a energiei termice şi care să aibă contract cu ELCEN”, a declarat prim-ministrul României la B1 TV.

Minsitrul Economiei avertizează: „Primăria trebuie să fie pregătită”

La rândul său, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a afirmat că Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru falimentul Regiei Autonome de Distribuție și Transport a Energiei Termice. Cu toate că acest lucru s-ar putea produce chiar în debutul săptămânii viitoare, Virgil Popescu rămâne optimist și susține că se va găsi o soluție în cel mai scurt timp posibil.

Mâine vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vrea ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. Elcen este pregătită să livreze energie termică, însă trebuie ca Primăria să fie pregătită, să găsim soluţia cine să cumpere acel agent termic, Primăria direct… Primăria să se asigure că toate subvenţia către Elcen este plătită”, a declarat oficialul în momentul preluării mandatului.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×