RADET este în faliment. Cum îi va afecta acest lucru pe bucureșteni

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
19/02/2019, 20:45
RADET este în faliment. Cum îi va afecta acest lucru pe bucureșteni GALERIE FOTO
RADET este în faliment, însă bucureștenii nu vor avea de suferit

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice(RADET) va intra în faliment, potrivit unui comunicat al companiei. Cu toate acestea, bucureștenii nu vor fi afectați, căci ELCEN le va furniza apă caldă și căldură. „În eventualitatea intrării în procedură de faliment a RADET, ELCEN are disponibilitatea de a asigura energia termică necesară populației în condițiile asigurării plății energiei termice și a subvenției de către PMB.

Mai mult decât atât, ELCEN își manifestă deschiderea și disponibilitatea pentru identificarea unor soluții legale care să permită funcționarea optimă a serviciului public de termoficare în municipiul București” se arată în document.

RADET este în faliment!

Reprezentanții Electrocentrale București(ELCEN), producătorul de apă caldă și căldură al Capitalei, a asigurat populația că va furniza în continuare agent termic, chiar dacă RADET va intra în faliment. „Reprezentanții ELCEN dau asigurări că nu va fi periclitată niciun moment furnizarea agentului termic și recomandă populației să abordeze această situație cu calm întrucât se depun toate eforturile pentru preîntâmpinarea oricăror situații de blocaj cu repercusiuni majore”, se mai arată în comunicat.

RADET este în faliment. Cum îi va afecta acest lucru pe bucureșteni
Responsabilitatea pentru deschiderea procedurii de faliment este a responsabililor RADET

Cât despre Planul de reorganizare al RADET supus la vot Adunării Creditorilor, ELCEN menționează că a atras atenția, încă de la depunerea acestuia, asupra faptului că varianta propusă nu este legală și viabilă pentru a fi votată de către creditori, astfel că a solicitat atât schimbarea planului, cât și aprobarea de către CGMB.

Responsabilitatea pentru deschiderea procedurii de faliment este a administratorilor companiei

”În ceea ce privește Planul de reorganizare al RADET supus votului Adunării Creditorilor, ELCEN precizează că, încă de la depunerea acestuia, respectiv din februarie 2018, a atras atenția, în acord cu poziția creditorilor ELCEN, asupra faptului că varianta de plan propusă nu întrunește condițiile de legalitate și viabilitate pentru a putea fi votat de către creditori și a solicitat modificarea acestuia, precum și aprobarea de către CGMB.

RADET este în faliment. Cum îi va afecta acest lucru pe bucureșteni
ELCEN a asigurat populația că va furniza în continuare agent termic

Punctul de vedere al ELCEN a fost însușit și de ceilalți creditori ai RADET, conform deciziilor luate în Comitetul Creditorilor RADET. ELCEN își va menține poziția exprimată în mod constant pe parcursul procedurii de insolvență a RADET de a susține reorganizarea acestei societăți, însă doar cu recuperarea creanțelor creditorilor RADET la un nivel satisfăcător, astfel cum este prevăzut și în Planul de reorganizare al ELCEN”, se arată în comunicat.

RADET este în faliment. Cum îi va afecta acest lucru pe bucureșteni
Radet, în faliment

 

Responsabilitatea pentru faliment este a administratorilor RADET, dat fiind faptul că aceștia au refuzat constant să ceară creditorilor companiei de modificare a Planului de reorganizare în conformitate cu Planul de reorganizare al ELCEN. „Întreaga responsabilitate pentru potențiala deschidere a procedurii de faliment este a administratorilor RADET care au refuzat în mod constant să dea curs solicitărilor creditorilor RADET de modificare a Planului de reorganizare în oglindă cu Planul de reorganizare al ELCEN”, se mai arată în documentul oficial.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×