Punct final pentru pensiile cumulate cu salarii! Stipulări ferme ale proiectului de lege

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 14:32
Punct final pentru pensiile cumulate cu salarii! Stipulări ferme ale proiectului de lege GALERIE FOTO
Pensiile și salariile nu vor mai putea fi cumulate. Sursa foto - facebook

Punct final pentru pensiile cumulate cu salarii! Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a elaborat un proiect de lege care va restrânge situaţiile actuale de cumul al pensiei cu salariul în sistemul bugetar.

Punct final pentru pensiile cumulate cu salarii!

Acum, proiectul îşi urmează traseul firesc. Acesta va ajunge la premierul Ludovic Orban care va decide dacă va fi promovat în mod oficial la nivel de act normativ, au declarat surse oficiale, citate de profit.ro.

”Proiectul este finalizat şi va fi discutat mai întâi între membrii Cabinetului, care vor face observaţii, iar apoi va fi luată decizia cu privirea la promovarea acestuia în mod oficial de către Executiv”, au precizat sursele citate.

Stipulări ferme ale proiectului de lege

Vă readucem aminte că un proiect de lege care prevede reglementarea cumulării pensiei cu salariul, propus de către doi deputaţi PNL în cursul lunii februarie, a fost adoptat tacit de Senat, fiind trimis spre dezbatere Camerei Deputaţilor, care este for decisiv.

Propunerea legislativă are în vedere reglarea câştigurilor exagerate ale celor care, deşi au ieşit la pensie, pot cumula salariul cu pensia, aşa că ajung să câştige mult mai mult decât o persoană tânără, care activează pe piaţă muncii.

„În sectorul public, avem o categorie aparte de personal, respectiv beneficiarii dreptului la pensie pentru limită de vârstă aparţinând atât sistemului public de pensii cât şi sistemelor neintegrate sistemului public care cumulează pensia cu câştigul salarial …

(…) din exercitarea unei activităţi pe bază unui contract de muncă (…) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare şi/sau subordonare, precum şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale (…).

Astfel, aceşti pensionari ajung să aibă lunar venituri în familie care depăşesc cu mult veniturile unei persoane active în câmpul muncii şi care susţin financiar chiar ţinerii, care pot fi angajaţi în sectorul public dacă posturile ar fi vacanţe.

În România trebuie să fie încurajată angajarea tinerilor (…) Prezentul proiect duce la o relocare a forţei de muncă din sectorul public către cel privat, ceea ce duce la stabilitatea forţei de muncă din sectorul privat şi diminuarea crizei forţei de muncă…”, se arată în expunerea de motive.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×