Vești proaste pentru pensionari! Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunță întârzieri mari la recalcularea pensiilor

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
01/12/2019, 13:00
Vești proaste pentru pensionari! Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunță întârzieri mari la recalcularea pensiilor
Ministrul Muncii Violeta Alexandru anunță care sunt județele unde sunt cele mai mari întâzieri la recalcularea pensiilor. Sursa foto: 9am.ro

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat în timpul unei conferințe de presă că în două județe sunt întârzieri mari la dosarele de recalculare a pensiilor. Ministrul Muncii este de părere că aceasta a fost strategia PSD pentru că nu dorea să-și asume respectivele cheltuieli.

Recalcularea pensiilor din Alba și București vor avea întârzieri, anunță Violeta Alexandru

Violeta Alexandru a spus în urmă cu puțin timp, în timpul unei conferințe de presă, care este situația întârzierilor dosarelor de recalculare a pensiilor. Ministrul Muncii ”înclină” să creadă că acesta a fost strategia vechii guvernări pentru că nu dorea să-și asume acele cheltuieli. Cele mai multe întârzieri la recalcularea pensiilor sunt în județul Alba și în Capitală.

„Înclin să cred că problema fiind cunoscută de mai multă vreme, sunt dosare întârziate de peste un an, a fost o strategie deliberată de a se prelungi perioada tocmai pentru că urmează să fie implicații financiare pe care PSD nu vrea să și le asume”, a declarat ministrul muncii, potrivit romaniatv.net.

Violeta Alexandru are 3 variante pentru funcția de președinte a Casei Naționale de Pensii

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a mai precizat că face un apel la președintele Casei Naționale de Pensii pentru a-și lămuri situația, acesta fiind de mai multe săptămâni în concediu medical. Politicianul este convins că acesta fuge de responsabilitate în ceea ce privește rezultatul evaluării. De asemenea, ministrul Muncii a declarat că va discuta cu premierul Ludovic Orban și are deja trei propuneri pentru funcția aceasta. Aceste propuneri sunt persoane care au experiență precizând totodată că vrea să facă o schimbare radicală la nivelul conducerii Casei Naționale de Pensii.

„Fac un apel la președintele incă în exercițiu al Casei Naționale de Pensii să-și lămurească situația. Domnia să a intrat brusc în concediu când eu am devenit ministru și am început să cer informații cu privire la situația întârzierilor în recalcularea pensiei. La început au fost câteva zile, a intrat în concediu medical, sunt un om respectuos care nu are o atitudine de lipsă de înțelegere fată de astfel de momente prin care trece cineva”, a mai spus Violeta Alexandru.

„Prin urmare, voi discuta cu premierul cu privire la această situaţie în cazul în care domnul preşedinte, căruia din câte ştiu îi expiră ultimul concediu medical la sfârşitul acestei săptămâni, nu va lua singur o decizie privind continuarea activităţii în fruntea Casei Naţionale de Pensii”, a încheiat ministrul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×