PSD se opune categoric privatizării programelor naţionale de sănătate! „Este în interesul oamenilor sau este, mai degrabă, o afacere de partid a PNL?”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 13:16
PSD se opune categoric privatizării programelor naţionale de sănătate! „Este în interesul oamenilor sau este, mai degrabă, o afacere de partid a PNL?” GALERIE FOTO
Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu susține o declarație de presă. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

PSD se opune categoric privatizării programelor naţionale de sănătate! Social democrații au avut o reacție dură pe o rețea de socializare și spun că mult mai puţine persoane vor avea acces gratuit la tratamente. ”Această privatizare a Sănătăţii este în interesul oamenilor sau este, mai degrabă, o afacere de partid a PNL?”, a transmis PSD.

PSD se opune categoric privatizării programelor naţionale de sănătate!

”PSD se opune categoric proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate. Sănătatea este un drept constituţional garantat pentru TOŢI cetăţenii, nu doar pentru cei cu venituri mari, aşa cum vrea PNL”, au scris pe Facebook, reprezentanţii PSD.

Potrivit acestora, ”privatizarea programelor de sănătate publică înseamnă că bugetul pentru tratamentele mai scumpe sau cele de urgenţă să se împartă şi cu spitalele private”.

„Este în interesul oamenilor sau este, mai degrabă, o afacere de partid a PNL?”

”Deci, în mod evident, vor rămâne mai puţini bani la spitale de stat. Altfel spus, vor fi mai puţini pacienţi care se vor putea trata GRATUIT la stat şi din ce în ce în ce mai mulţi pacienţi care vor trebui să se trateze CONTRA-COST în clinicile sau spitalele private”, au mai scris social-democraţii.

Aceştia îşi încheie postarea cu mesajul: ”Voi ce credeţi? Această privatizare a Sănătăţii este în interesul oamenilor sau este, mai degrabă, o „afacere” de partid a PNL?”.

Vă reamintim că la finalul săptămânii trecute, liderul Pro România, Victor Ponta,  afirmat că aprobarea OUG care prevede privatzarea programelor naţionale de sănătate va duce la depunerea unei moţiuni de cenzură.

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede modificarea Legii privind reforma în sănătate, în sensul în care programele naţionale de sănătate – finanţate de stat – vor putea fi derulate ”unitar” de către furnizori publici şi privaţi.

Potrivit ”Notei de fundamentare” a documentului, în prezent, ”programele naţionale de sănătate curative au drept scop asigurarea tratamentului specific în cazul bolilor cu impact major asupra sănătăţii publice, altele decât TBC şi HIV/SIDA şi transplant de organe, ţesuturi şi celule”.

”În cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, implementarea programelor naţionale de sănătate se realizează prin unităţi de specialitate, respectiv instituţii publice, furnizori publici de servicii medicale.

Precum şi furnizori privaţi de servicii medicale pentru serviciile medicale care excedează capacităţii furnizorilor publici de servicii medicale, selectate în baza criteriilor aprobate în normele tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate”, se arată în document.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×