Victor Ponta anunță că Pro România ar putea declanșa moțiunea de cenzură, dacă guvernul nu renunță la ordonanța din sănătate

Victor Ponta anunță că Pro România ar putea declanșa moțiunea de cenzură, dacă guvernul nu renunță la ordonanța din sănătate
Victor Ponta *foto: hepta.ro

Fostul premier Victor Ponta, acum președinte al partidului Pro România, a anunțat că partidul său va iniția o moțiune de cenzură, în cazul în care va fi adoptat proiectul de ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii privind reforma în domeniul sănătăţii.

Liderul Pro România susține că PNL și Plus sunt „mânați” de companiile externe pentru a trece o ordonanță de urgență care ar putea permite companiilor private să primească fonduri de la stat pentru programul național de sănătate, după cum arată și Libertatea.

Victor Ponta anunță condițiile în care ar putea lansa moțiunea de cenzură

Victor Ponta lansează o invitație din partea Pro România pentru parlamentarii PSD „nevânduți” pentru a bloca guvernul să adopte un proiect declarat „ucigaș” pentru românii fără posibilități:

„Iată un adevărat motiv pentru moţiunea de cenzură / şi vom iniţia noi Moţiunea, sper alături de PSD şi de alţi parlamentari încă „nevânduţi” dacă este adoptat acest proiect ucigaş pentru cea mai mare parte dintre români (cei fără „bani”, cei lăsaţi în urmă, cei ignoraţi şi batjocoriţi de „caramitrii şi voiculeştii” care visează la „Legea Junglei” şi la miliarde de euro daţi de români marilor companii externe care le finanţează lor campaniile pentru funcţii publice)”, a scris Ponta pe Facebook.

Victor Ponta, atac la PNL, dar și la Vlad Voiculescu

Fostul premier arată cum actualul proiect a fost abandonat de fostul ministru tehnocrat al Sănătății, Vlad Voiculescu, și reprezintă o plată a politicienilor pentru companiile multinaționale din sistemul de sănătate:

„În 2016 a fost adus Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii care să reia această vânzare ticăloasă a intereselor românilor – a fost oprit prin votul oamenilor din Decembrie 2016! Acum PNL şi Plus pornesc din nou pe acelaşi drum (probabil mânaţi din urmă de cei care le plătesc campaniile de 4 ani şi tot le cer „preţul”)!

Este momentul ca Pro România să strângă toate forţele politice încă dedicate intereselor României şi să oprească încă o dată vânzarea dreptului fundamental la Sănătate! Vă rog pe toţi cei care încă ţineţi la drepturile cele mai importante să fiţi alături de noi!”, a mai scris Ponta.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×