PSD anunță că va depune amendamente la Legea bugetului pentru anul 2020! ”Bugetul ajunge doar pentru 9 luni”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 21:45
PSD anunță că va depune amendamente la Legea bugetului pentru anul 2020! ”Bugetul ajunge doar pentru 9 luni”
PSD anunță că va depune amendamente la Legea bugetului pentru anul 2020! ”Bugetul ajunge doar pentru 9 luni”er.ro

PSD a anunțat că va depune mai multe amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2020! Social-democrații contestă decizia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe Legea bugetului!

PSD anunță că va depune amendamente la Legea bugetului pentru anul 2020

„De ce vor PNL-istii sa adopte pe furis bugetul, prin angajarea raspunderii? Ca sa nu dea explicatii despre cifrele umflate, care arata ca bugetul ajunge doar pentru 9 luni. Ca sa nu fie intrebati la ce spitale vor taia fondurile si care vor fi inchise/comasate/privatizate.

Ca sa nu dea explicatii de ce nu vor face autostrazile promise, de ce nu mai dau bani pentru investitii la comune si orase, de ce desfiinteaza Start-Up Nation, de ce sisteaza investitiile in irigatii, de ce taie enorm de la Sanatate si Agricultura, dar cresc masiv la Armata, Politie, Servicii secrete, inclusiv pentru pensii speciale”, acuza PSD într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a partidului.

„Cea mai nedemocratica decizie de după 1989”

Potrivit acestuia, asumarea răspunderii pe Legea bugetului de stat este „cea mai nedemocratica decizie a unui guvern după 1989”. „PSD va depune amendamente pentru a apara beneficiile obtinute de cetateni in guvernarea social-democrata”, a mai transmis PSD.

Ce amendamente vor depune PSD la Legea bugetului 2020:

1. Cresterea pensiei minime, pe care PNL vrea sa o inghete in 2020.
2. Cresterea salariilor din Invatamant, conform prevederilor legale pe care PNL vrea sa le abroge.
3. Asigurarea pragurilor minime de finantare pentru comunitatile locale, pe care PNL vrea sa le desfiinteze, condamnand jumatate din populatie la subfinantare.
4. Asigurarea finantarii spitalelor, pe care PNL vrea sa o taie cu aproape 40%.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, în ședința de Guvern, că a luat decizia angajării răspunderii pentru 3 proiecte de lege: legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de stat și legea de corectare a OUG 114.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×