Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru legea bugetului de stat! „Garantăm pentru trei proiecte importante”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 11:38
Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru legea bugetului de stat! „Garantăm pentru trei proiecte importante”
Premierul Ludovic Orban își asumă mai multe proiecte. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru legea bugetului de stat și nu numai. Premierul a anunţat în şedinţa de Guvern, că a luat decizia angajării răspunderii pentru 3 proiecte de lege: legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi legea de corectare a OUG 114.

Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru legea bugetului de stat!

„Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru 3 proiecte de lege: legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economia românească”, a anunţat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

„Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă şi indispensabilă pentru atingerea obiectivului pe care îl avem, şi anume de a reuşit pînă în data de 31 decembrie să oferim României şi românilor un buget de stat care să stea în picioare.

„Garantăm pentru trei proiecte importante”

Un buget care să se bazeze pe realităţile economice şisă ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme, fiecărei autorităţi locale să ştie la ce să se aştepte pentru anul 2020 din partea legii bugetului de stat”, a mai spus Orban

Premierul a spus că este foarte dificil ca printr-o dezbatere normală în Parlament să se finalizeze bugetul de stat şi cel al asigurărilor de stat în termenul stabilit. Angajarea răspunderii va permite parlamentarilor şi grupurilor parlamentare să prezinte amendamente, a adăugat Orban, atenţionându-i pe miniştrii să le analizeze şi să le ia în calcul pe cele cu efecte benefice.

„Ne aflăm într-o situaţie critică, după trei ani de harababură legislativă, fiscală, după trei ani în care au fost făcute praf toate sistemele publice, după trei ani în care bugetul a ajuns într-un dezechilibru grav.

Trebuie să dăm acest semnal către societatea românească, către toţi partenerii externi, către mediul de afaceri, către potenţialii investitori, că Guvernul nostru este un guvern hotărât să-şi angajeze răspunderea pentru corectarea tuturor dezechilibrelor economice provocate de politicile iresponsabile ale vechii guvernări.

Și că are capacitatea să pună în practică acest obiectiv şi că are capacitatea, printr-o politică graduală, să corecteze toate dezechilibrele din economie, să refacă funcţionarea marilor sisteme publice.

Vorbim de sistemul de sănătate, de educaţie, de asigurare a ordinii publice, sistemul de justiţie şi mai ales că are capacitatea să relanseze marile proiecte de investiţii care au fost blocate în ultimii ani”, a afirmat Ludovic Orban.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×