Guvernul Ludovic Orban taie din subvențiile partidelor! Reducere de 30% față de bugetul din 2019

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 17:40
Guvernul Ludovic Orban taie din subvențiile partidelor! Reducere de 30% față de bugetul din 2019
Guvernul Ludovic Orban a decis să taie subvențiile pentru partide *foto: hepta.ro

Guvernul Orban urmeze să scadă subvenția acordată partidelor politice pentru anul viitor în următorul proiect de buget, anunță surse politice, pentru știripesurse.ro.

Astfel, în proiectul de buget valabil pentru 2020, subvenția va fi redusă cu 30% față de anul precedent. Astfel, dacă pe 2019 partidele politice au încasat în total peste 250 de milioane de lei, acum urmează să primească din subvenții în jur de 180 de milioane. Deci se va face o economie la buget de stat de circa 70 de milioane de lei.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Guvernul Ludovic Orban urmează să își angajeze răspunderea față de Bugetul de stat pe 2020

De asemenea, potrivit sursei citate, guvernul Orban a stabilit și calendarul angajării răspunderii pe Legea Bugetului de stat în 2020. Premierul și liderul PNL le-a transmis în ședință liberalilor că intenționează să convoace miercuri o ședință de Guvern la care va prezenta proiectul de buget pe anul viitor.

Pe data de 23 decembrie, guvernul ar urma să își angajeze răspunderea în fața Parlamentului cu privire la bugetul pe anul viitor, arată sursele politice. Totodată, pe 23 decembrie, Cabinetul Orban intenționează șă-și asume răspunderea și pe modificarea OUG 114.

Decizia PNL vine în contextul în care liberalii nu mai vor să tergiverseze adoptarea bugetului pentru 2020, fiindcă se tem de faptul că PSD ar putea introduce în Parlament amendamente care vor încărca un buget şi aşa încropit cu greu. PSD a anunţat deja că, dacă Guvernul îşi angajează răspunderea pe legea bugetului, proiectul va fi contestat la CCR. USR şi UDMR au cerut PNL să nu ia o asemenea decizie, însă solicitările se pare că au fost ignorat.

Ludovic Orban taie bani de la partide, dar nu și de la bugetari

În schimb, dacă a decis să taie banii de la buget, Ludovic Orban pare mai mărinimos cu angajații din mediul bugetar.

Astfel, guvernul liberal a decis ca voucherele de vacanță pentru bugetari să fie menținute și în anul 2020. Acestea vor avea aceeași valoare și în 2019 adică de 1.450 de lei.

Decizia a fost luată inițial printr-o ordonanță de urgență de către guvernul Dăncilă și guvernul Orban a confirmat faptul că această sumă va fi păstrată și pentru anul care vine.

Închide ×