Proteste la Paris: ”Vestele galbene” au făcut publice revendicările lor. Ce vor, de fapt

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/12/2018, 10:38
Proteste la Paris: ”Vestele galbene” au făcut publice revendicările lor. Ce vor, de fapt
"Vestele galbene" au adus lista revendicărilor

„Vestele galbene” au aud lista revendicărilor lor! Principala solicitare a acestora se referă la bani. Lista conține zeci de dorințe, potrivit oficialilor francezi care au primit-o. Începerea diverselor manifestări a început în urmă cu 3 săptămâni de zile, însă doar acum aceștia au venit cu o listă de revendicări, listă în care preimează diferite sume. Un număr de 42 de schimbări s-au aflat pe aceasta. În mare parte din ele sunt probele socio-economice.

Nimeni nu poate justifica violenţa şi dorinţa de a ucide. Dar ei (protestatarii – n.r.) asta au vrut să facă, să ucidă şi să ucidă poliţiştii noştri. Nu e vorba de protestatari cu experienţă de extremă stângă sau extremă dreaptă, ci de protestatari cu veste galbene care s-au radicalizat şi care, pe parcursul zilei, au devenit extrem de violenţe”, a spus ministrul de Interne din Franța, Christofer Castaner.

Lista revendicărilor de la ”Vestele galbene”

Protestatarii nemulțumiți din Franța au adus presei doleanțele acestora. Aceștia vor ca numărul elevilor din clasă să nu mai depășească numărul de 25. De asemenea, doresc și ca salariul minim să crească până la 1.300 de euro, cu 150 de euri mai mult decât cel actual și mai multe locuri de muncă pentru cei șomeri.

Protestele
Protestele „Vestelor galbene „din Franța

Manifestanții s-au mai declarat nemulțimiți și de legea pensiilor, care cere creșterea vârstei de pensionare în funcție de anul fiecăruia de naștere. Vestele galbele vor ca această lege, îndăptuită în 2010, să dispară. Dacă Emmanuel Macron nu-şi doreşte să fie primul preşedinte în ultima jumătate de secol care deschide focul asupra francezilor, atunci soluţiile trebuie să fie importante, pe înţelesul tuturor şi rapide”, a declarat liderul Partidului Adunarea Națională, Marine Le Pen.

Protestul  ”Vestelor galbene”

Manifestațiile Vestelor galbene au început pe data de 17 noiembrie, din cauza nemuțumirilor care privesc prețul carburanților anunțat pentru anul viitor.

După aceasta, alte nereguli au fost semnalate de protestatari. De asemenea, mulți locuitori ai Franței s-au declarat nemulțumiți de scăderea nivelului de trai.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×