Proteste fără precedent în Franţa: 244.000 de oameni au ieşit în stradă! „Ne gazează”

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
18/11/2018, 09:20
Proteste fără precedent în Franţa: 244.000 de oameni au ieşit în stradă! „Ne gazează” GALERIE FOTO
Proteste în Franţa din cauza preţurilor ridicate la carburant

244.000 de oameni au protestat în Franţa în semn de nemulţumire pentru creşterea taxelor la carburanţi. Francezii au ieşit în stradă şi au protestat paşnic, însă au ajuns să fie gazaţi de forţele de ordine. În cartierul Palatului Elysee din Paris, forţele de ordine au dat cu gaze lacrimogene.

Ministerul de Interne al Franţei anunţa sâmbătă, în timpul orei 17:00, că erau mai multe grupuri de protestatari în zone diferite ale ţării: „În jur de 1.200 de persoane sunt adunate în sectorul Place de la Concorde, apărat de un dispozitiv de securitate”, se arăta într-un comunicat.

Proteste fără precedent în Franţa

Timp de câteva ore, manifestaţii au protestat între bulevardul Champs Elysées, strada Faubourg Saint-Honoré, acolo unde se află Palatul Elysée, precum şi axele rutiere din jurul acestora. Protestatarii anunţaseră planurile pe care le au înainte de începerea marşului, iar poliţiştii au împrejmuit cartierul pentru a proteja Palatul Elysee.

Mulţimea adunată în Franţa au cerut demisia preşedintelui Emmanuel Macron, iar unii protestatari au aprins şi fumigene. „Ne gazează, dar noi suntem paşnici, nicio vitrină nu a fost spartă. Nu vrem decât să ne exprimăm ideile”, a declarat una din protestatarele prezente la manifestaţie.

Protestatarii se aşează pe jos în timp ce protestează pentru preţurile crescute ale carburanţilor. Din imagine se vede cum mai mulţi protestatari stau întinşi pe jos pe străzile franţuzeşti
Protestatarii se aşează pe jos în timp ce protestează pentru preţurile crescute ale carburanţilor

Protestul „Vestelor galbene” a strâns 244.000 de oameni în toată Franţa, după ce oamenii au fost foarte supăraţi pe creşterea taxelor la carbunaţi. La prânz, erau create peste 2.000 de adunări de oameni în toată ţara.

100 de persoane au fost rănite în timpul protestelor, iar cinci dintre aceştia se află în stare gravă. Ministrul de Interne al Franţei a făcut anunţul în privinţa unei persoane de sex feminin care şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovită de o şoferiţă la un baraj în Savoia. 52 de persoane au fost reţinute, iar 38 din acestea sunt acum în arest preventiv.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×