Jandarmeria a depus plângere penală în care acuză o posibilă lovitură de stat la protestele diasporei

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
12/09/2018, 17:52
Jandarmeria a depus plângere penală în care acuză o posibilă lovitură de stat la protestele diasporei
Jandarmeria a depus o plangere penala la DIICOT in care acuza o posibila lovitura de stat la protestele diasporei

Jandarmeria a făcut o plângere penală la DIICOT în care reclamă o posibilă lovitură de stat, care ar fi avut loc la protestele din data de 10 august, din Piața Victoriei! Demersul unicat vine la o lună de la proteste, după ce în politică s-a vehiculat ideea că protestatarii ar fi încercat să dea o lovitură de stat. DIICOT a deschis un dosar penal!

Jandarmeria invocă un articol (2/397) din Codul penal care pedepsește drastic ”schimbarea ordinii constituționale, care pune în pericol securitatea națională”. Cu alte cuvinte, Jandarmeria face o plângere penală și acuză în mod oficial o tentativă de lovitură de stat, adică exact ceea ce susține și ministrul Internelor, Carmen Dan, dar și președintele Senatului, Liviu Dragnea.

Citește și Tudor Chirilă, în lacrimi după incidentele violente de la protestul diasporei

Citește și Ea e fata celebră, care a dat piept cu jandarmii, la protestele din 10 august!

Plângerea penală a Jandarmeriei, care acuză o posibilă lovitură de stat, vine la o lună după protestul diasporei

Art. 397 – Acţiuni împotriva ordinii constituţionale – stipulează la alin. (2): Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Pedepsele prevăzute de acest articol sunt cuprinse între 10 și 20 de ani închisoare.

DIICOT a înregistrat sesizarea de lovitură de stat primită marți din partea Jandarmeriei, a deschis un dosar penal, însă până la acest moment, nu s-a început urmărirea penală cu privire la fapta denunțată de Jandarmerie.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut referire la plângerea înaintată de Jandarmerie cu ocazia citirii moțiunii simple care o vizează. Ministrul nu a menționat cine anume a făcut sesizarea către DIICOT.

”Am putut vedea cu toţii şi am urmărit şi eu aseară nişte filmuleţe. Cred că sunt aspecte care reies şi din acele înregistrări şi cred eu că instituţiile statului se pot apleca şi pentru a verifica şi aceste situaţii. În plus, am depus la DIICOT o acţiune prin care expunem toată înlănţuirea de evenimente şi fapte, particularităţile acestei acţiuni de protest şi am adresat Parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziţia organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care le consideră necesare”, a declarat ministrul, după ce a participat la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva sa de PNL.

452 de victime, în urma protestelor

Reprezentanţii Jandarmeriei Române au susţinut sâmbătă, 11 august, a doua zi după protestul din Piața Victoriei, o conferinţă de presă despre evenimentele violente de la protest, când au dat publicității prima cifră oficială a răniților.

”Vreau să adresez mulțumiri publice către acei protestatari care i-au protejat pe jandarmii bătuți. Violențele au generat consecințe grave. 452 de persoane asistate medical la fața locului, 72 duse la spital, dintre care 11 jandarmi”,  a precizat Jandarmeria.

Apoi, un om a murit la doar o săptămână de când a participat la protestul diasporei din Piața Victoriei! Martorii spun că acesta a avut probleme grave imediat după ce jandarmii au folosit gazul lacrimogen în piață!

Un bărbat de 62 de ani din Turnu Măgurele, județul Teleorman, a murit la o săptămână după ce a participat la protestul din Piața Victoriei. Un prieten apropiat al potestatarului mort susţine că după ce manifestanţii au fost atacaţi cu gaze lacrimogene, Ilie Gâzea ar fi vomitat sânge. Poliţia din Teleorman a înregistrat un dosar de moarte suspectă în acest caz.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×