Ea e fata celebră, care a dat piept cu jandarmii, la protestele din 10 august!

Sandra Popescu    Ana Ioana   
în Stiri mondene
23/08/2018, 17:04
Ea e fata celebră, care a dat piept cu jandarmii, la protestele din 10 august! GALERIE FOTO
Ana Maria Gheorghe este fata celebră, după ce a dat piept cu jandarmii la protestul din 10 august

Ana Maria Gheorghe, fata celebră care a dat piept cu jandarmii la protestele din 10 august, a ajuns, zilele acestea și în publicația Euronews. Imaginea cu tânăra care îi înfrunta pe jandarmi a fost văzută de o groză de ochi. Fotografia a fost făcută de fotoreporterul Dumitru Anghelescu.

Aceasta a devenit virală și a fost preluată de Euronews la secțiunea „No comment”. Curajoasa se numește Ana Maria Gheorghe și are 26 de ani. Tânăra a povestit cum de s-a ajuns la această situație și de a ajuns să riposeze în felul acesta în fața jandarmilor.

Citește și: Programul de lucru între 9.00 şi 17:00, pe cale de dispariţie! Piaţa muncii s-a redefinit

Citește și: Elevii susțin azi probele la alegere a profilului și specializării, la Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă

Ea e fata celebră, care a dat piept cu jandarmii, la protestele din 10 august!

Ana Maria Gheorghe are 24 de ani și s-a aflat, ca mulți alții, în stradă pentru proteste. În 10 august au început protestele diasporei împotriva guvernului. Ana Maria ste născută și crescută în București. Aceasta se consideră o fată timidă, dar nu a dat dovadă de acest lucru în fața jandarmilor pe care i-a înfruntat. Atunci când este martora unor nedreptăți nu poate fii indiferentă, atunci a ales să se lupte și să-și spună drepturile.

Fata celebră după ce a dat piept cu jandarmii la protestul din 10 august este pasionată de fotografie
Fata celebră după ce a dat piept cu jandarmii la protestul din 10 august este pasionată de fotografie

Tânăra a studiat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, dar nu a apucat să-și mai dea licenț. Ana Maria a trebuit să plece la muncă în Anglia, unde a stat un an și jumătate. Ea aplică în activități ecologiste în timpul liber. Femeia s-a alăturat cu șase luni în urmă mișcărilor de stradă, fix atunci când a venit în țară.

Ana Maria este pasionată de fotografie și spune că acesta a fost momentul care a făcut-o să devină fotograf freelancer. Aceasta susține că nu este protestatar de profesie, dar că participă la mitinguri organizare împotriva nedreptăâilor pentru că vrea normalitate. Femeia se luptă pentru o societate civilizată și o societate fără corupție la toate nivelurile.

Ce spune Ana Maria

„Eram în piață de aproximativ 30 de minute. Încercam să trec în spatele jandarmilor pentru a face câteva fotografii, eu fiind fotojurnalist freelancer. Jandarmii nu-mi permiteau să fac lucrul acesta. (…) Momentul acela, în care am ajuns piept în piept, este atunci când jandarmul m-a luat aproape pe sus, m-a luat de șolduri, dar în fotografie nu se vede asta. Nu avea niciun drept să pună mâna pe mine atâta vreme cât eu nu l-am atins pe el.El m-a împins și eu mi-am dat mâinile pe spate. Dacă îl atingi pe jandarm se consideră ultraj și n-am vrut să încalc legea. L-am întrebat de ce mă împinge și nu mi-a răspuns la această întrebare. Mi-a spus: „Deveniți enervantă, domnișoară! Eu sunt timidă și am anxietățile mele, dar dacă văd o nedreptate, iau atitudine”, a declarat Ana Maria pentru Libertatea.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×