Absolvenții de liceu care s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2018 susțin azi probele la alegere a profilului și specializării. Este ultima probă scrisă a examenului care a început pe data de 20 august, cu „scrisul” la limba și literatura română, urmat de limba și literatura maternă, tot scris, pe 21 august.
Marți, 22 august, candidații au susținut a treia probă scrisă, obligatorie, în funcție de profil, adică „realiștii” au dat piept cu Matematica, în timp ce „umaniștii” s-au confruntat cu probleme de Istorie.
Elevii susțin azi probele la alegere a profilului și specializării, la Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă
Miercuri, 23 august, se împlinesc 74 de ani de la lovitura de palat condusă de Regele Mihai I, în urma căreia Mareșalul Ion Antonescu, conducătorul de factro al țării la acel moment, și colaboratorii săi apropiația au fost arestați și România ieșea din coaliția Axei conduse de Germania nazistă și trecea de partea Aliaților, conduși de SUA și URSS. Proba de Istorie, însă, a trecut, așa că absolvenții de liceu înscriși la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2018 susțin azi probele la alegere a profilului și specializării, constând din lucrări scrise la Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Economie, în funcție de liceul și profilul/specializarea absolvită.
Vă reamintim că, după această ultimă probă scrisă a Bacalaureatului 2018, sesiunea de toamnă, vor urma probele orale de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (pe 24 și 27 august) și în limba maternă (28 august), apoi va veni evaluarea competențelor digitale (29 și 30 august) și tot zbuciumul candidaților se va încheia cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (pe 30 și 31 august).
- Citește și „Ce se sarbătorea pe 23 august. Cum a ajuns 23 august cea mai mare sărbătoare comunistă”
- Citește și „Ștefan cel Mare devenea Sfânt în urmă cu 514 ani. «Povestește» Nicolae Iorga”
- Citește și „Björn Borg, «iceborgul» dezgheţat de Mariana Simionescu, nunta secolului şi… carul cu boi!”
- Citește și „Ultimele versuri ale lui Mihai Eminescu. Poetul nepereche, un pasionat fotbalist, înotător, gimnast”
Când se dau rezultatele
Ministerul Educație, Cercetării, Tineretului și Sportului a promis că până la ora 16 a zilei de 1 septembrie vor fi afișate rezultatele, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul „bacalaureat.edu.ro”. Eventualele contestații vor putea fi depuse până la ora 20:00, iar rezultatele finale, cu rezolvarea contestațiilor, vor fi publicate 5 zile mai târziu, pe 6 septembrie.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
- Citește și „Cum îți alegi cele mai bune cauciucuri de iarnă în funcție de mașină”
- Citește și „«Mr. Baseball» DiMaggio i-a trimis săptămânal trandafiri lui Marilyn Monroe timp de 37 de ani după ce diva murise…”
- Citește și „Paştele în lumea mare. Obiceiuri cel puţin ciudate. Şi deloc… sfinte!”
- Citește și „Cornel Dinu, despre Fănuş Neagu. Amintiri de aur din Epoca de Aur”
Ce note aduc promovarea Bacalaureatului
Deși aeste un lucru bine știut de orice candidat, reamintim că pentru promova examenul de Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă, trebuiesc îndeplinite, cumulativ!, următoarele condiţii: cel puțin nota 5 la toate probele de evaluare orală a competențelor lingvistice și media 6 cel puțin la probele scrise.
„Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 – 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio” – comunicat al Ministerul Educație, Cercetării, Tineretului și Sportului