Elevii susțin azi probele la alegere a profilului și specializării, la Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă

Silviu Ghering   
în Stiri mondene
23/08/2018, 13:26
Elevii susțin azi probele la alegere a profilului și specializării, la Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă GALERIE FOTO
Elevii susțin azi probele la alegere a profilului și specializării, la Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă

Absolvenții de liceu care s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2018 susțin azi probele la alegere a profilului și specializării. Este ultima probă scrisă a examenului care a început pe data de 20 august, cu „scrisul” la limba și literatura română, urmat de limba și literatura maternă, tot scris, pe 21 august.

Marți, 22 august, candidații au susținut a treia probă scrisă, obligatorie, în funcție de profil, adică „realiștii” au dat piept cu Matematica, în timp ce „umaniștii” s-au confruntat cu probleme de Istorie.

Elevii susțin azi probele la alegere a profilului și specializării, la Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă

Miercuri, 23 august, se împlinesc 74 de ani de la lovitura de palat condusă de Regele Mihai I, în urma căreia Mareșalul Ion Antonescu, conducătorul de factro al țării la acel moment, și colaboratorii săi apropiația au fost arestați și România ieșea din coaliția Axei conduse de Germania nazistă și trecea de partea Aliaților, conduși de SUA și URSS. Proba de Istorie, însă, a trecut, așa că absolvenții de liceu înscriși la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2018 susțin azi probele la alegere a profilului și specializării, constând din lucrări scrise la Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Economie, în funcție de liceul și profilul/specializarea absolvită.

BACALAUREAT 2018, sesiunea de toamnă: probleme, dureri de cap, speranțe, bucurii, dezamăgiri, las' că mai dau și la anu'...
BACALAUREAT 2018, sesiunea de toamnă: probleme, dureri de cap, speranțe, bucurii, dezamăgiri, las’ că mai dau și la anu’…

Vă reamintim că, după această ultimă probă scrisă a Bacalaureatului 2018, sesiunea de toamnă, vor urma probele orale de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (pe 24 și 27 august) și în limba maternă (28 august), apoi va veni evaluarea competențelor digitale (29 și 30 august) și tot zbuciumul candidaților se va încheia cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (pe 30 și 31 august).

Când se dau rezultatele

Ministerul Educație, Cercetării, Tineretului și Sportului a promis că până la ora 16 a zilei de 1 septembrie vor fi afișate rezultatele, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul „bacalaureat.edu.ro”. Eventualele contestații vor putea fi depuse până la ora 20:00, iar rezultatele finale, cu rezolvarea contestațiilor, vor fi publicate 5 zile mai târziu, pe 6 septembrie.

Ce note aduc promovarea Bacalaureatului

Deși aeste un lucru bine știut de orice candidat, reamintim că pentru promova examenul de Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă, trebuiesc îndeplinite, cumulativ!, următoarele condiţii: cel puțin nota 5 la toate probele de evaluare orală a competențelor lingvistice și media 6 cel puțin la probele scrise.

„Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 – 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio” – comunicat al  Ministerul Educație, Cercetării, Tineretului și Sportului

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×