Cum se rezolvă subiectele la limba și literatura română, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2018

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
21/08/2018, 16:26
Cum se rezolvă subiectele la limba și literatura română, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2018
Bacalaureat 2018 toamna -rezolvarea subiectelor la limba romana

Elevii care nu au reușit să promoveze în vară examenul maturității, mai au o șansă la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului 2018, iar printre cele mai mari emoții le au atunci când se gândesc la rezolvarea subiectelor la limba și literatura română!

Subiectele de la Limba și literatura română au fost publicate de Ministerul Educației. Absolvenții de liceu care participă la sesiunea a doua a Bacalaureatului au susținut astăzi primul examen scris. Candidații au avut 3 ore timp să rezolve subiectele de la Română, concepute pe 3 mari cerințe. Primul subiect de la Română a pornit de la un fragment din „Memorii” de Mircea Eliade. La subiectul al III-lea, cerința pentru elevii de la Real a fost următoarea: „Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinţi particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui George Bacovia sau lui Lucian Blaga”. Absolvenții de la Uman au avut de făcut un eseu pornind de la o poezie de-a lui Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

Cum se rezolvau subiectele la limba și literatura română, la Bacalaureat 2018 toamna

Examenul scris la Limba și literatura română a fost prima probă din cadrul sesiunii a II-a de Bacalaureat 2018. La examen a fost extrasă varianta nr. 1 de subiecte. Anul acesta, probele orale de la BAC sunt programate după examenele scrise.

Pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2018 s-au înscris peste 45.000 de absolvenți de liceu.Subiectele la proba de Limba și literatura română, la sesiunea de toamnă a bac 2018, au fost de nivel mediu, potrivit Ministerului Educației.

Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, a fost în vară de 69,7%, în creştere de la 67,7%, cu 2% mai mult faţă de rezultatele iniţiale. Numărul mediilor de 10 a crescut la 132, iniţial fiind înregistrate 104, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Sursa citată mai anunţă că au fost depuse 44.401 contestaţii. În medie, după reevaluarea lucrărilor contestate, notele au fost modificate cu până la 0,5 puncte. Astfel, în cele mai multe dintre cazuri, peste 35%, notele au crescut cu până la 0,5 puncte. În aproximativ 20% dintre cazuri, după contestaţii, notele au scăzut cu până la 0,5 puncte.

Prin urmare, au promovat 86.162 de candidaţi dintr-un total de 123.619 candidaţi prezenţi la examenul de Bacalaureat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×