Fiul ministrului a picat Bacalaureatul cu note rușinoase, apoi a depus o contestație

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/07/2018, 11:26
Fiul ministrului a picat Bacalaureatul cu note rușinoase, apoi a depus o contestație
Rezultate Bacalaureat. Copiii de politicieni au primit și ei notele finale!

Notele finale au fost publicate la Bacalaureat 2018! Printre elevii care au susținut examenul maturității s-au numărat și copiii cu părinți politicieni.

Notele obținute de fiul ministrului pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, au fost dezamăgitoare. A obţinut notele 7,3 la Limba română – proba scrisă, 3,1 la Matematică şi 4,2 la Informatică. Media finală a fost 4,80, astfel că fiul ministrului a picat bacalaureatul. Odrasla ministrului a depus însă contestație, iar situația a devenit dramatică. La matematică a fost depunctat și mai mult, astfel că de la 3,1 nota finală a ajuns la 2,9. Și la informatică a făcut contestație. Aici și-a ridicat un pic nota, dar insuficient: de la 4,2 a ajuns la 4,5, astfel că verdictul final rămâne „respins”. Fiul ministrului Ilie mai are o șansă la sesiunea din iulie-august a Bacalaureatului.

Și copiii de politicieni au primit rezultatele finale la Bacalaureat 2018

Contestație a făcut și fiica fostului premier Emil Boc, deși avea o notă mare la istorie. Și ea a avut parte de un revers. De la 9,8, în urma contestației, nota la istorie i-a scăzut la 9,6, astfel că media finală i-a scăzut și ea de la 9,73 la 9,66. Patricia Boc a luat 9,4 la română și 10 la logică. Ea a susținut bacalaureatul la profilul de științe sociale.

Teodora Popa, fiica lui Valentin Popa, actualul ministru al Educației, a susținut și ea examenul de Bacalaureat, la română, matematică și chimie. La limba şi literatura română, Teodora Popa a obţinut nota finală 8.85, la matematică a obținut nota 9.55, iar la proba scrisă de chimie a obţinut 9,4, media finală obţinută fiind 9.26. Ea nu a făcut contestație. Rata de promvare la Bacalaureat 2018, după prima sesiune, a crescut cu două procente și a ajuns la 69,7 la sută, în urma rezolvării contestațiilor, ceea ce înseamnă că o treime dintre candidați nu au promovat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×