Proteste de 1 decembrie la București și Alba Iulia. Se repetă incidentele din 10 august?

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/11/2018, 12:40
Proteste de 1 decembrie la București și Alba Iulia. Se repetă incidentele din 10 august?
Suporterii își arată intențiile în cazul în care Jandarmeria Română va circula în cadrul defilării organizate de 1 Decembrie

Se anunță proteste de 1 decembrie la București și ALba Iulia! Mulți se întrebaă dacă se vor repeta incidentele din 10 august. Ziua Națională a României va fi sărbătorită de președintele Klaus Iohannis și Familia Regală și la Alba Iulia. De la aflarea veștii, în Orașul Marii Uniri și-au anunțat prezența și suporteri ai galeriilor de fotbal, ce au transmis că îi vor huidui pe jandarmi, dacă vor defila și ei în cadrul ceremoniei militare. Acum puțin timp, s-a creat evenimentul ”Interzis Jandarmeriei Române să defileze de 1 Decembrie 2018”, lucru asumat de o revistă și susținut de suporterii echipelor de fotbal, politicienii și societatea civilă a îndemnat la calm, considerând gândurile acestora nepotrivite pentru ziua de 1 Decembrie.

În descrierea evenimentului, suporterii își arată intențiile în cazul în care Jandarmeria Română va circula în cadrul defilării organizate de 1 Decembrie. ”Pentru toate abuzurile făcute asupra suporterilor, pentru toate bătăile date jurnaliștilor, suporterilor, cetățenilor acestei țări, pentru toate înscenările pe care le-au făcut, începând cu 13-15 iunie 1990 și continuând pe cele pe care le-am demascat deja, ianuarie 2012 și protestele recente din Piața Victoriei, noi, Revista Ultra, anunțăm în mod oficial că Jandarmeria Română nu are ce căuta în cadrul defilării militare organizată cu ocazia Zilei Naționale a României”, se arată în primele rânduri ale descrierii evenimentului.

Proteste de 1 decembrie la București și ALba Iulia! ”Să-i vedem pe jandarmi defilând nu ar fi decât o altă înjosire”

proteste 1 decembrie 2018 bucuresti si alba iulia
În cadrul ceremonialului militar pentru a cinsti ziua de 1 decembrie, ca în fiecare an, au defilat reprezentanții Jandarmeriei Alba, alături de polițiști, ofițeri SRI și militari, pompieri și elevi ai școlilor militare.

Mai mult, aceștia consideră că jandarmii nu-și au locul în cadrul paradei, mai ales în an Centenar. ”La an aniversar, la 100 de ani de la Marea Unire, să-i vedem pe jandarmi defilând nu ar fi decât o altă înjosire la care poporul român este supus. Dacă Jandarmeria Română nu va avea decența să se retragă de la parada de 1 decembrie, atât la Alba Iulia, cât și în București, vă invităm sa îi oferiți ceea ce merită sau să vă întoarceți cu spatele la defilarea jandarmilor, ridicând aceleași degete pe care Florin Iordache le arată românilor”, se arată în descrierea evenimentului.

În cadrul ceremonialului militar pentru a cinsti ziua de 1 decembrie, ca în fiecare an, au defilat reprezentanții Jandarmeriei Alba, alături de polițiști, ofițeri SRI și militari, pompieri și elevi ai școlilor militare.  Reacție la cele auzie a avut și primarul Alba Iulia, Mircea Hava, întrebat despre boicotări, a precizat că, în urmă cu două săptămâni, că oamenii care vor să hurduie jandarmii la defilarea de Ziua Națională trebuie să”fie meschini” și să aibă ”un suflet mic și negru” ca să poată face asta.

”Interzis Jandarmeriei Române de 1 Decembrie”, eveniment asumat de o revistă și susținut de suporterii echipelor de fotbal

se anunta proteste de 1 decembrie bucuresti alba iulia
Ziua Națională a României va fi sărbătorită de președintele Klaus Iohannis și Familia Regală și la Alba Iulia.

Am aflat cu jandarmeria că vor să se întoarcă cu spatele. Este un lucru al nostru. Nu vreau să fac educație. La noi toată lumea este în aceeași găleată (…) Eu despre Jandarmeria din Alba Iulia, pe care îi cunosc bine și cu care colaborăm foarte bine, chiar foarte bine, nu aș putea să fac lucrul acesta. Poate la București s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Ați văzut, știți prea bine cum se modelează imaginile, nu țin partea nimănui”, a subliniat Hava.

De asemenea, acesta a precizat că este imparțial. ”Aș vrea să văd și eu să văd toate filmele, nu bucățele pe care le-am văzut, am văzut mai mult poate decât ați văzut dumneavoastră, dar aș vrea să difuzeze cineva toate filmele de acolo să se vadă cine în cine a dat. Ce e drept acolo au scăpat caii. Nu țin partea nimănui. Să folosești 1 Decembrie pentru chestiuni de genul ăsta mi se pare că trebuie să fi foarte meschin şi să ai un suflet mic, mic, mic şi negru. Și să te doară capul că te-ai născut. Trebuie să ai un suflet mic”, a spus Hava.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×