Proteste de 1 decembrie, la Alba Iulia: „Interzis Jandarmeriei Române”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
26/11/2018, 09:11
Proteste de 1 decembrie, la Alba Iulia: „Interzis Jandarmeriei Române” GALERIE FOTO
Proteste de 1 decembrie, la Alba Iulie. Oamenii nu vor ca reprezentanţii Jandarmeriei să defileze de Ziua Naţională

Aproximativ 15.000 de oameni se vor strânge la Marşul Unirii de la Alba Iulia, care va fi organizat pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României. Conform preşedintelui Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, cea care organizează manifestaţia, participanţii se vor întâlni în gara CFR din Alba Iulia şi vor merge cu steagurile lungi de 100 de metri.

S-a creat şi un eveniment pe Facebook, numit „Interzis Jandarmeriei Române”, la care vor participa suporterii: „În fiecare an, de 1 Decembrie, jandarmii își șterg bastoanele mânjite cu sângele cetățenilor români pe care i-au lovit în timpul anului. De Ziua Națională a României, aceste scursuri ale societății își lustruiesc bocancii murdari de rahatul propriu în care calcă zilnic. Pe 1 Decembrie, acestor analfabeți luați de la câmp li se dau niște uniforme noi, pozând în apărători ai legii. Începând cu acest an, s-a terminat distracția pentru aceste sugative ale bugetului statului.

Proteste de 1 decembrie, la Alba Iulia

Un buget asigurat de cei pe care ei îi scuipă și îi abuzează. Jandarmeria Română, o instituție aservită politic și care are ca principal scop gazarea și bătaia românilor, fie că vorbim de protestele din 10 august, de protestele din 2017, de cele din 2012, de Roșia Montană, de Pungești sau de modul jandarmilor de a acționa pe stadioanele de fotbal.

Pentru toate abuzurile făcute asupra suporterilor, pentru toate bătăile date jurnaliștilor, suporterilor, cetățenilor acestei țări, pentru toate înscenările pe care le-au făcut, începând cu 13-15 iunie 1990 și continuând pe cele pe care le-am demascat deja, ianuarie 2012 și protestele recente din Piața Victoriei, noi, Revista ULTRA’, anunțăm în mod oficial că Jandarmeria Română nu are ce căuta în cadrul defilării militare organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. La an aniversar, la 100 de ani de la Marea Unire, să-i vedem pe jandarmi defilând nu ar fi decât o altă înjosire la care poporul român este supus.

Daca Jandarmeria Română nu va avea decența să se retragă de la parada de 1 decembrie, atât la Alba Iulia, cât și în București, vă invităm sa îi oferiți ceea ce merită sau să vă întoarceți cu spatele la defilarea jandarmilor, ridicând aceleași degete pe care Florin Iordache le arată românilor. Romania este a noastră, nu a lor!”, se arată în descrierea evenimentului.

Patru reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, fotografiaţi cu armele la piept
Patru reprezentanţi ai Jandarmeriei Române

George Simion a oferit mai multe detalii despre manifestaţia care va avea loc de 1 decembrie: ”Sigur vor fi 15.000 de oameni. Din diaspora vor fi 1.000, din Republica Moldova vreo 7.000 de persoane. Din toate județele țării va fi cel puțin un autocar. Dăm start Zilei Naționale și transmitem un mesaj că românii sunt uniți, au 364 de zile pe an în care se ceartă, dar acum, și diaspora și basarabenii și ardelenii și oltenii vin pentru o zi a unității. Va fi ceva nemaivăzut până acum. O sărbătoare a poporului. Pe parcursul marșului vor fi cântece patriotice.

Nu venim să protestăm împotriva a ceva, nu venim să ne luăm de ceva, venim doar să marcăm Ziua Națională și acesta e mesajul tuturor, și suporteri de fotbal, și basarabeni, și ardeleni, și olteni, și moldoveni și oamenii din diaspora. Toți venim doar pentru sărbătoarea de 1 Decembrie pentru a oferi o imagine identică cu cea din 1918 (…) Sărbătorim cei 100 de ani și desigur dăm de știre că țara nu este întreagă, că Basarabia nu e unită cu țara cum a fost în 1918, dar în primul rând împlinirea a 100 de ani de când România a fost întreagă”, a spus George Simion.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×