Activitatea Spitalului Universitar din Capitală a fost paralizată de un protest spontan al angajaților! Asistenţii medicali şi infirmierele şi-au manifestat nemulţumirea faţă de condiţiile în care trebuie să muncească. Angajaţii reclamă faptul că nu le ajung materialele sanitare, iar condiţiile din spital lasă de dorit. Pe de altă parte, au fost anunţaţi că nu vor primi voucherele de vacanţă. Conducerea spitalului, în replică, susţine că lucrări de modernizare se fac în permanenţă, şi că unele doleanțe ar fi exagerate.
Mai mult, unul dintre asistenții medicali a anunțat că, de luni, a intrat în greva foamei. Este nemulţumit de condiţiile în care trebuie să lucreze medicii şi asistenţii în spital. ”Un asistent umblă şi aleargă de nebun 3, 4 etaje ca să poată să aducă betadina şi ce trebuie pentru bolnavi. În blocul operator nu s-a făcut nicio investiţie. S-au retapițat scaune vechi, s-au retapițat mese de operație. S-au schimbat lămpi cu unele din alt bloc operator, de acum 10 ani”, spune o asistentă, potrivit stirileprotv.ro.
Citește și Chirurgul estetician „Dr Bumbum” a dispărut după ce a fost acuzat de malpraxis
Citește și Nuntă cu bucluc! Mireasa și nuntașii au ajuns la spital
Protestul de la Spitalul Universitar îl lasă rece pe manager
Asistenţii se plâng ca trebuie să îngrijească pacienţii în condiţii inumane. ”S-au făcut nişte săli, nişte improvizații, miroase a rahat, vine mirosul pe sub ușă de la nişte ţevi. Nu poţi să stai”, spune altă asistentă.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5570 de lei în a doua zi de Crăciun!
“Nemulţumirile principale sunt următoarele: lipsa personalului, condiţiile inumane în care lucrăm, atât cei din blocul operator, cât şi colegii de pe secţie, lipsa materialelor, chiar dacă se spune, conducerea spune că ”aveţi, aveţi, aveţi”, nu avem! Tot spitalul pică pe noi, efectiv. Riscurile pentru pacienţi… infecţiile asociate actului medical. Cumpără medicii, fac chetă să cumpere o găleată de Vinarom, instalatorii cumpără ce pot, cum pot. Avem toalete în saloane unde se trage apa cu sârma, becurile sunt cumpărate de noi, salariaţii”, a declarat Mariana Luceanu, asistent anestezist la Spitalul Universitar.
”Au băgat aer condiţionat normal, cum am şi eu acasă, fără să îmi filtreze aerul. Degeaba am sterilizat tot ce trebuie, pentru că aerul nu ester curat”, spune alt cadru medical.
Silvia Nica, purtătorul de cuvânt al Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti: ”Lucrări de refacere şi modernizare se realizează permanent. Este un spital mare, tot timpul se poate defecta ceva, dar se iau măsurile pentru reparare”. Pe de altă parte, angajaţii susţin că au fost anunţaţi că nu vor primi voucherele de vacanţă. Conducerea spitalului susţine însă că nu are buget pentru a acoperi şi aceste tichete de vacanţă, dar oferă, în schimb, sporuri spre pragul maxim, aşa cum prevede legea.