Protest în Piața Victoriei! Mii de oameni, în marș către Piața Universității

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/12/2018, 18:46
Protest în Piața Victoriei! Mii de oameni, în marș către Piața Universității
Protestul în Piața Victoriei, la 29 de ani de la Revoluție, a adunat mii de oameni, care au mărșăluit către Piața Universității

Protestul în Piața Victoriei, la 29 de ani de la Revoluție, a adunat mii de oameni, care au mărșăluit către Piața Universității. Este vorba despre organizațiile civice Rezistența, Corupția Ucide și Inițiativa România, ce a precizat că, de la ora 17:00, manifestul din fața sediului Guvernului va fi urmat de un marș al tăcerii spre Piața Universității, ”pentru a aprinde candele și pentru a citi numele fiecărui erou”.

Mesajul organizațiilor civice, publicat pe Facebook, a fost: ”Decembrie 1989. 1116 de oameni au murit pentru libertate. Nu au murit pentru amnistia și grațierea ticăloșilor. Au murit pentru DREPTATE și pentru LIBERTATE. Acum, la mai puțin de 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar. Libertatea și dreptatea sunt în pericol. Pe 22 Decembrie 2018 le vom onora sacrificiul. Și vom spune că și EI: NU VREM ÎNTUNERIC! VREM DEMOCRAȚIE! VREM LIBERTATE!”

Protestele în Piața Victoriei au adunat mii de oameni în marș către Piața Universității

Printre cei care și-au anunțat prezența la protest se numără și filozoful Mihai Șora, în vârstă de 102 ani, ce a scris că ”întunericul unei dictaturi nu cade ca o ghilotină”. Scriitorul și-a anunțat admiratorii că va putea fi găsit la ”Girafă”. De asemenea, și Oana Pelea va fi alături de manifestanți. Celebra actriță va citi numele tuturor celor care au murit pentru libertate și dreptate, menționând și vârsta fiecăruia.

La ora 17:30, pe străzi răsuna ”Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!” sau ”Păcat, păcat de sângele vărsat!”. În jurul orei 18:00, oamenii înaintau, în timp ce scandau ”Slugile lui Dragnea” , ”PSD ciuma roșie”, „România, trezește-te”, ”Dacă vă pasă, ieșiți din casă”, ”Nu vrem să fim conduși de hoți”, ”Justiție, nu corupție”. La ora 18:30 deja Manifestanții sunt într-un moment de reculegere, urmând ca Oana Pelea și Mihai Șora să pronunțe numele tuturor celor care au pierit în decembrie, 1989.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×