Ion Iliescu, reacție după inculparea în dosarul Revoluției

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/12/2018, 17:00
Ion Iliescu, reacție după inculparea în dosarul Revoluției
Fostul președinte Ion Iliescu a scris pe blogul său, sâmbătă, că o revoluție este în este în același timp și o victorie, dar și un eșec

Fostul președinte Ion Iliescu a scris pe blogul său, sâmbătă, că o revoluție este în este în același timp și o victorie, dar și un eșec. Iliescu admite că actul de demnitate al poporului român, din decembrie 1989, își va păstra semnificația în timp, indiferent de manipulările mediatice ori politice.

Pe scurt, fostul președinte este acuzat de crime împotriva umanității. Conform procurorilor, ”prin instaurarea unei psihoze generalizare a terorismului ar fi fost create numeroase situații de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc. În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe”

Ion Iliescu, prima reacție după inculparea în dosarul Revoluției

”Se împlinesc 29 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989, un act de demnitate al poporului român, care îşi va păstra semnificaţia în timp, indiferent de manipulările mediatice şi politice, indiferent de ceea ce spun şi vor spune detractorii ei. O revoluţie este în acelaşi timp un eşec şi o victorie.

Ion Iliescu, reacție după inculparea în dosarul Revoluției
Iliescu admite că actul de demnitate al poporului român, din decembrie 1989, își va păstra semnificația în timp, indiferent de manipulări

Un eşec al vechiului sistem politic, incapabil de dialog cu cetăţenii, incapabil să mai administreze o ţară şi, nu în cele din urmă, rupt de realitate şi surd la vocea poporului. O Revoluţie este o victorie a voinţei populare, a nevoii de schimbare”, a scris fostul președinte.

Iliescu: ”România trebuia să se schimbe în 1989”

Mai multe, Ion Iliescu a mărutirisit că țara noastră a avut, în cei 29 de ani, momente de solidaritate, însă și momente care se rezumă la dezechilibru. ”România trebuia să se schimbe în 1989. Putea s-o facă paşnic, dacă reuşea să construiască o alternativă la guvernarea momentului, iar puterea de atunci ar fi acceptat un partener de dialog pentru o ieşire negociată din totalitarism, precum s-a întâmplat în Polonia. (…)

Ion Iliescu, reacție după inculparea în dosarul Revoluției
Fostul președinte este acuzat de crime împotriva umanității

Am avut, în aceşti 29 de ani, începând cu zilele revoluţiei, atât momente impresionante de solidaritate, dar şi momente de vrajbă, de divizare, de confruntare. Cu toate acestea am reuşit să îndeplinim, punct cu punct, Programul Revoluţiei, enunţat în seara zilei de 22 decembrie 1989”, a mai scris Iliescu pe blogul său personal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×