Ion Iliescu, pus sub acuzare după 29 de ani de la Revoluție

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 13:09
Ion Iliescu, pus sub acuzare după 29 de ani de la Revoluție GALERIE FOTO
Ion Iliescu, pus sub acuzare după 29 de ani de la Revoluție

Veste teribilă pentru Ion Iliescu și familia sa! Fostul președinte al României e acuzat de crime împotriva umanităţii de către procurori la 29 de ani de la Revoluţia din 1989. Oficialii Secţiei militare din Parchetul Generel au anunțat astăzi că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989.

Unul dintre inculpați a reacționat imediat, iar în timpul declarațiilor a precizat că președintele României, Klaus Iohannis ar fi comandat inculparea sa în dosar.

„Din suspect am devenit inculpat. Deocamdată suntem inculpaţi, nu era o surpriză pentru că aflasem de alte două inculpări şi fac parte din cele patru. Nu am ce să îmi reproşez. Reprezintă o răzbunare politică şi e trist ca Revoluţia noastră să fie folosită într-o luptă politică. A spune că noi am ordonat uciderea a peste 800 de oameni este o blasfemie”, a declarat Gelu Voican Voiculescu.

Ion Iliescu, pus sub acuzare după 29 de ani de la Revoluție

Ion Iliescu împreună cu ceilalți trei inculpați sunt acuzați de crime împotriva umanității, iar procurorii militari au subliniat că „după înlăturarea lui Nicolae Ceuşescu, s-a creat în mod intenţionat o psihoză teroristă” care a dus decesul a peste 1.000 de oameni și rănirea a altor peste 2.100.

Altfel spus, rechizitoriul controversatului dosar e din ce în ce mai aproape de a ajunge pe masa judecătorilor și să înceapă procesul Revoluției române, proces în urma căruia vom afla cine se face vinovat de moartea celor peste 1.000 de români morți în urmă cu 29 de ani. Vă reamintim că după 22 decembrie s-au tras peste 12,6 milioane de cartuşe.

Ion Iliescu în timpul Revoluției din 1989 din România

„Probatoriul administrat a relevat că întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român”, au transmis procurorii, conform sursei citată mai sus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×