Protest 10 august. Procurorii din dosar, cercetați disciplinar

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 17:11
Protest 10 august. Procurorii din dosar, cercetați disciplinar
Procurori cercetați disciplinar penrtru investigația violențelor din 10 august!

Instanța Judiciară îi cercetează disciplinar pe procurorii care au investigat violențele din 10 august! Aceștia sunt: şeful Secţiei Parchetelor Militare din cadrul PICCJ, Gheorghe Cosneanu, şi pe procurorii Codruţ Mihalache şi Bogdan Ciprian Pîrlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Procurorul Codruț Mihalache a dispus delegarea procurorilro Corbu Ionel, Cazacu Radu şi Vornigescu Adrian Mihai de la PMTMB,

“cu încălcarea dispoziţiilor Ordinului nr. 387/2015 al procurorului general prin care se interzice efectuarea actelor de urmărire penală prin delegarea procurorilor din cadrul parchetului de la care s-a dispus preluarea unui dosar, în cauză fiind vorba despre dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul 10 august”, preluat de SPM de la PMTMB”.

Procurorii care au investigat violențele de la protestele din 10 august sunt cercetați disciplinar

Procurorii care au investigat violențle de la protestele petrecute în 10 august sunt cercetați acum pentru nerespectarea dispozițiilor și deciziilor cu caracter administrativ. ACestea erau dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau cu ajutorul parchetului. “Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Cosneanu Gheorghe, şeful Secţiei Parchetelor Militare din cadrul PÎCCJ (SPM), Mihalache Codruţ şi Pîrlog Bogdan Ciprian, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti (PMTMB), pentru nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ, dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului, ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege şi regulamente, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. m) din Legea nr. 303/2004”, arată comunicatul de presă transmis azi, marți, de către Instanța Judiciară.

Proteste 10 august
Proteste 10 august

“Cu privire la toate aceste activităţi, procurorul nu l-a informat pe superiorul său ierarhic afirmând, cu ocazia întocmirii procesului verbal de sesizare din oficiu cu privire la evenimentele din 10 august 2018 că luase act de amploarea acestora din mass-media.

Proteste România 10 august
Proteste România 10 august

Potrivit art. 5 din ordinul menţionat, procurorul care efectuează serviciul în afara programului de lucru trebuie să ia măsuri pentru informarea de îndată a conducătorului unităţii din care face parte cu privire la evenimentele deosebite; totodată, el trebuie să informeze superiorul ierarhic în cazul în care există date sau indicii privind săvârşirea unei infracţiuni pentru care urmărirea penală se efectuează de către procuror, pentru a fi dispuse măsurile necesare. La terminarea serviciului, acesta trebuia să întocmească, conform ordinului, un proces-verbal în care să se consemneze datele prevăzute în art. 2 alin. 4 din acelaşi ordin”, arată sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×