Proiect de aproape 150 milioane de lei pentru trei sensuri giratorii suspendate, în București! Când vor fi gata

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 21:11
Proiect de aproape 150 milioane de lei pentru trei sensuri giratorii suspendate, în București! Când vor fi gata GALERIE FOTO
Centura Capitalei va avea trei sensuri giratorii suspendate, in zona de sud

Circulația în zona de sud a centurii Capitalei va fi fluidizată cu ajutorul unui pasaj și a trei centuri suspendate, iar șoferii nu vor mai sta ore și ore în șir blocați în traficul infernal care se desfășoară acum pe o singură bandă de mers pe sens!

Centura Capitalei va avea trei sensuri giratorii suspendate, în zona de sud

Cel puțin așa susțin autoritățile, însă șoferii ar putea circula în condiții cât de cât normale de-abia peste câțiva ani! Punctul fierbinte al șoselei de centură din partea de sud este cel în care Şoseaua Berceni taie Centura Bucureştiului.

Şoferii pierd zeci de minute aici, zilnic! Autoritățile promit că situaţia va fi rezolvată prin construirea unui sens giratoriu suspendat şi dublarea numărului de benzi pe porţiunea de Centură dintre Şoseaua Berceni şi Şoseaua Olteniţei.

sens giratoriu suspendat
Cele trei sensuri giratorii suspendate vor fluidiza traficul

Lucrările ar trebui să fie finalizate în anul 2021

Întregul proiect costă 146 de milioane de lei fără TVA, însă durata contractului este de 6 luni pentru proiectare, la care se adaugă alte 24 de luni pentru execuție. Lucrarile ar trebui finalizate pâna la data de 6 septembrie 2021, cel mai târziu. Așadar, șoferii mai au de stat la coadă ceva vreme.

„În primul rând înseamnă o fluidizare consistentă a traficului din zonă, pentru că va elimina intersecția la nivel între centura Capitalei și drumurile care vin perpendicular dinspre București spre Berceni”, susține Alin Șerbănescu, reprezentant CNAIR.

Ionuţ Ciurea, Asociația ProInfrastructura, nu vede cu ochi buni promisiunile atorităților. „Nu este realist, pentru că nu avem toată birocraţia rezolvată. Hai să spunem 3 ani, un termen realist, uşor pesimist. În rest nu avem rezolvată problema, pentru că se circulă în continuare pe o bandă pe sens”.

Activiştii mai spun că cei 35 de kilometri ai Centurii de Sud a Capitalei au probleme în acest moment. Şoseaua e plină de gropi, iar miile de maşini care o traversează zilnic se înghesuie pe o singură bandă pe sens. Reprezentanţii CNAIR promit că situaţia se va schimba în următorii ani, când ar urma să fie date în folosinţă trei sensuri giratorii suspendate şi un pasaj.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×