CNAIR a făcut anunțul! Cine sunt companiile care vor construi lotul 3 al autostrăzii de centură București

Ionuţ Cataramă   
în Instant Articles
26/01/2019, 16:45
CNAIR a făcut anunțul! Cine sunt companiile care vor construi lotul 3 al autostrăzii de centură București
CNAIR a anunțat care sunt cele trei companii ce vor construi lotul 3 al autostrăzii de centură București

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat câștigătorul licitației organizate vineri, 25 ianuarie 2019, în vederea atribuirii contractului de realizare a construcției lotului 3 din Autostrada de Centură București, ce va include atât lucrări de proiectare cu o durată de un an, cât și de execuție, care se vor întinde pe o perioadă de  30 de luni.

Este vorba așadar despre Asocierea Aktor SA-Euro Construct Trading 98 SRL , care a câștigat în urma reevaluării tuturor ofertelor înscrise la licitație. Potrivit ofertei prezentate la comun de cele două societăți, valoarea totală a întregii lucrări este de 853.422.022,52 lei, sumă ce urmează a fi acoperită prin intermediul fondurilor europene nerambursabile.

CNAIR a anunțat cine sunt companiile care vor construi lotul 3 al autostrăzii de centură București

Lotul 3 al Autostrăzii de Centură București se împarte în două tronsoane: Centura de Sud, cu o lungime de 15,465 km și Centura de Nord, care se întinde pe o lungime de 2,5 km. „Cei 17,965 km de autostradă trebuie proiectați de Asocierea câștigătoare în 12 luni și construiți în 30 de luni de la semnarea contractului. Constructorul trebuie să ofere inclusiv o garanție de bună execuție, pentru o perioadă de 5 ani”, se arată în comunicatul transmis de CNAIR.

Surprizele nu întârzie să apară. Una dintre firme este insolventă

Cu toate că semnarea contractului va avea loc după expirarea termenului legal de 10 zile distanță  de la data comunicării oficiale a rezultatului  procedurii de atribuire, respectiv licitație, afacerea nu este lipsită de controverse. Compania Euro Construct Trading 98, cu sediul în București, se află în plină procedură de insolvență, la propria solicitare.

CNAIR a făcut anunțul! Cine sunt companiile care vor construi lotul 3 al autostrăzii de centură București
Este vorba despre Asocierea Aktor SA-Euro Construct Trading 98 SRL

Admite cererea debitorului SC Euro Construct Trading ’98 SRL. Califică cererile formulate de creditorii Frații Vlaic Prod SRL, Smart Construct şi UTI Grup ca fiind declarații de creanță. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență deschide procedura generală împotriva debitorului Euro Construct Trading ’98 SRL”, după cum se precizează în decizia Tribunalului București, citată de Ziarul Financiar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×