Proiecte scoase la licitaţie: autostrada Sibiu-Piteşti, prioritatea absolută pentru 2018!

Alex Bradescu   
în Hotnews
10/09/2017, 00:03
Proiecte scoase la licitaţie: autostrada Sibiu-Piteşti, prioritatea absolută pentru 2018!

CNAIR SA a scos la licitaţie în acest an proiecte în valoare de 13,8 miliarde de lei fără TVA, finanţate din fonduri europene, iar „prioritatea absolută” este în acest moment Autostrada Sibiu-Piteşti. De asemenea, sunt în pregătire proiecte de infrastructură rutieră în valoare de 17,6 miliarde de lei fără TVA, care urmează să fie lansate în licitaţie publică anul acesta, susţine compania.

Potrivit CNAIR, prioritatea absolută a companiei este Autostrada Sibiu-Piteşti, parte importantă a Coridorului IV Pan-European, iar în acest context au fost scoase la licitaţie în acest an contractele pentru proiectarea şi execuţia loturilor 1 şi 5 ale acestui proiect „de o importanţă majoră pentru economia României”. Până la sfârşitul anului, CNAIR SA vrea să scoată la licitaţie şi  documentaţiile pentru proiectarea şi execuţia loturilor 2, 3 si 4  ale acestei autostrăzi, după ce, împreună cu Institutul Geologic Român, va pune la punct documentaţia premergatoare.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Autostrada Sibiu – Pitesti şi centura Capitalei!

Compania a mai scos la licitaţie proiectarea şi execuţia celor patru loturi ale Drumului Expres Craiova- Piteşti, cu o lungime totală de 121 de kilometri. CNAIR spune că podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, pentru care a fost scos la licitaţie anul acesta contractul destinat proiectării şi execuţiei, reprezintă cel mai complex proiect de infrastructură lansat în ultimii 27 de ani în România, iar după ce va fi construit podul se va număra printre primele cinci din Europa ca deschidere centrală (1.120 de metri).

Lărgirea la patru benzi a actualei Centuri a Capitalei pe sectorul DN 2 – A2, proiect care pevede demararea unor lucrări de execuţie, reprezintă, de asemenea, „un pas important” pentru îmbunătăţirea fluenţei traficului periurban şi de tranzit în zona de nord a Bucureştiului şi tot pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie pe Centura de Nord a Capitalei a fost lansată în acest an licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Pasajului de la Mogoşoaia, mai susţine compania.

sursa: news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×