Programul „Rabla pentru electrocasnice” este blocat în 2019!

Silviu Ghering    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/01/2019, 13:30
Programul „Rabla pentru electrocasnice” este blocat în 2019!
Programul Rabla pentru electrocasnice este blocat în 2019 din cauza bugetului

Programul Rabla pentru electrocasnice, din păcate, este blocat din cauza bugetului neadoptat în 2019. Deși este de succes în rândul românilor dornici de o așa schimbare, aceștia nu se mai pot înscrie pentru a beneficia de voucherele de reducere. În momentul în care bugetul pentru 2019 va fi aprobat, „Rabla pentru electrocasnice” va fi din nou pus în acțiune.

„La două zile de la deschiderea Programului Rabla pentru Electrocasnice, din bugetul total de 20 milioane de lei, au fost rezervate vouchere în valoare de aproape 12 milioane lei, interesul cetăţenilor pentru acest program fiind peste aşteptările preconizate”, arată un comunicat al Administrației Fondului pentru Mediu despre programul rabla pentru electrocasnice.

Programul „Rabla pentru electrocasnice”, blocat în 2019!

Din păcate pentru românii doritoride beneficiile programului, acesta va rămâne blocat până în momentul în care bugetul pentru 2019 va fi aprobat. În magazine, programul rabla pentru electrocasnice este în fucnționare pentru aceia care au reușit să obțină voucherele de reducere până pe data de 31 ianuarie 2018. Acesta nu mai este disponibil de la 1 ianuarie, dat fiind faptul că bugetul pentru noul an nu a fost încă aprobat, motiv pentru care voucherele nu mai pot fi distribuite în continuare.

Programul Rabla este blocat din cauza bugetului
Programul Rabla este blocat din cauza bugetului

Este al doilea program naţional, pe lângă Rabla pentru autovehicule. Aşa să fie de longeviv şi programul Rabla pentru electrocasnice. (…) Fiecare dintre noi trebuie să ştim că nu putem apela la acest program fără să dăm în schimb un aparat vechi. Prin acest program avem în continuare grijă de mediu, prin înlocuirea unui aparat vechi. Programul Rabla pentru electrocasnice, lansat azi, va avea o viaţă lungă. Românii îşi pot alege o ladă frigorifică, o combină frigorifică, o maşină de spălat sau un aparat de aer condiţionat”, a declarat Grațiea Gavrilescu, ministrul Mediului, despre programul Rabla.

Magazinele care acceptă voucherele pentru ”Rabla pentru electrocasnice”

Cei care au fost norocoși și au apucat să ia voucherele de reducere pentru programul pentru electrocasnice până în data de 31 ianuarie 2018, pot profita de acestea la magazinele următoare: Auchan Romania S.A., Altex Romania S.R.L., Carrefour Romania S.A., Dante International S.A. (EMAG), S.C. Flanco Retail S.A., Bucovina Electro Top S.R.L., S.C. Doi Lupi Prest S.R.L., SC Diamant Servcom SRL, Romstal Imex SRL, Sat An SRL, S.C.

Romania Hypermarche S.A., S.C. Delistef S.R.L., S.C. Sat An Impex S.R.L., S.C. Menarom S.R.L., Ideal Tech S.R.L., Electronics Services & Trade (E.S.T.) S.R.L.. În privința unui aparat de aer condiționat se vor deconta 300 de lei pentru încoluirea acestuia cu altul de categoria A+++ sau chiar A++, de asemenea, tot 300 de lei și pentru frigidere A++ și suma de 400 de lei pentru cele din categoria A+++.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×