Care sunt magazinele care acceptă voucherele din programul „Rabla pentru electrocasnice”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 17:44
Care sunt magazinele care acceptă voucherele din programul „Rabla pentru electrocasnice”
Care sunt magazinele unde se pot folosi voucherele pentru proiectul Rabla pentru electrocasnice?

„Rabla pentru electrocasnice”, cu ajutorul voucherelor. La ce magazine poți beneficia de acestea? Se pare că interesul românilor este destul de mare pentru proiect. Doar la două zile de la deschidrea programului numeroase vouchere au fost rezervate cu valori care depășesc 50% din fondurile alocate de guvern.

În cursul zilei de vineri, a fost publicată prima listă ale persoanelor fizice care au primit aprobare în programul „Rabla pentru Electrocasnice”. Vouchere de 12 milioane de lei au fost deja rezervate în cadrul acestui proiect.

Magazine care acceptă vouchere pentru „Rabla pentru electrocasnice”

La două zile de la deschiderea Programului Rabla pentru Electrocasnice, din bugetul total de 20 milioane de lei, au fost rezervate vouchere în valoare de aproape 12 milioane lei, interesul cetăţenilor pentru acest program fiind peste aşteptările preconizate”, potrivit unui comunicat Administrației Fondului pentru Mediu.  Ministerul Medului, Grațiela Gavrilescu a precizat că valoarea voucherelor trebuie să fie de 200 de lei pentru încoluirea unei mașini de spălat au alta energetică A++, iar 300 de lei pentru înlocuirea ei cu una din categoria A+++. „Avem 20 de milioane de lei în buget, echivalentul a 60.000 de vouchere”, a mai declarat ministrul Mediului.

Îți poți schimba electrocasnicele!
Îți poți schimba electrocasnicele!

Magazinele: Auchan Romania S.A., Altex Romania S.R.L., Carrefour Romania S.A., Dante International S.A. (EMAG), S.C. Flanco Retail S.A., Bucovina Electro Top S.R.L., S.C. Doi Lupi Prest S.R.L., SC Diamant Servcom SRL, Romstal Imex SRL, Sat An SRL, S.C. Romania Hypermarche S.A., S.C. Delistef S.R.L., S.C. Sat An Impex S.R.L., S.C. Menarom S.R.L., Ideal Tech S.R.L., Electronics Services & Trade (E.S.T.) S.R.L.. În privința unui aparat de aer condiționat se vor deconta 300 de lei pentru încoluirea acestuia cu altul de categoria A+++ sau chiar A++, de asemenea, tot 300 de lei și pentru frigidere A++ și suma de 400 de lei pentru cele din categoria A+++.

Grațiela Gavrilescu,ministrul  Mediului, despre proiectul „Rabla”

Este al doilea program naţional, pe lângă Rabla pentru autovehicule. Aşa să fie de longeviv şi programul Rabla pentru electrocasnice. (…) Fiecare dintre noi trebuie să ştim că nu putem apela la acest program fără să dăm în schimb un aparat vechi.

Prin acest program avem în continuare grijă de mediu, prin înlocuirea unui aparat vechi. Programul Rabla pentru electrocasnice, lansat azi, va avea o viaţă lungă. Românii îşi pot alege o ladă frigorifică, o combină frigorifică, o maşină de spălat sau un aparat de aer condiţionat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×