Prognoza meteo pentru weekend-ul 4-5 aprilie. Meteorologii anunță vreme rece și ploi

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
03/04/2020, 10:02
Prognoza meteo pentru weekend-ul 4-5 aprilie. Meteorologii anunță vreme rece și ploi
Prognoza meteo pentru weekend-ul 4-5 aprilie 2020. Sursa foto: pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru cele două zile de weekend. Potrivit meteorologilor vremea va fi deosebit de rece, în special în zonele montane unde sunt așteptate precipitații sub formă de ploi și lapoviță.

Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 4 aprilie 2020

Vremea se va răci în acest weekend, iar meteorologii anunță că vor cădea precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. În ceea ce privește ziua de sâmbătă, 4 aprilie, ANM a transmis că vântul va sufla slab spre moderat, dar va avea unele intensificări în a doua parte a nopții, în special în Carpații de Curbură, Carpații Meridionali și sud-estul țării.

Cerul va fi variabil în cea mai mare parte a teritoriului și pe suprafețe mici, trecător, vor cădea precipitații slabe. În zonele montane precipitațiile vor fi mixte și la altitudini mari chiar va ninge. Totodată, meteorologii au anunțat că maximele vor fi cuprinse între 11 și 19 grade, în timp ce minimele vor fi între -2 și 7 grade.

Cum va fi vremea duminică, 5 aprilie 2020

În ceea ce privește ziua de duminică, 5 aprilie, ANM a anunțat că vremea se va menține rece în continuare, în ciuda faptului că temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade. În depresiunile intramontane temperaturile vor fi și mai scăzute. Spre seară există o probabilitate destul de mare ca în centru, nord şi nord-est să cadă bruma.

Cerul va fi senin în cea mai mare parte a țării, excepție făcând regiunile sud-vestice şi zona montană aferentă, unde cerul va fi variabil în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab spre moderat în majoritatea zonelor, însă în Câmpia de Vest se vor semnala unele intensificări.

În Bucureşti se va răci uşor, iar vântul va sufla slab spre moderat pe parcursul zilei. Cerul va fi mai mult senin, atât sâmbătă, cât și duminică, iar maximele vor fi cuprinse între 14 și 15 grade Celsius. Temperaturile minime se vor încadra între 1 și 4 grade Celsius.

Cum va fi vremea în perioada sărbătorilor pascale

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie Elena Mateescu a explicat cum va fi vremea de Paşte. Şeful ANM a declarat că luna aprilie va avea temperaturi mai ridicate decât martie și se va încălzi tot mai mult de la o zi la alta.

„Estimările actualizate vineri ne duc până în jurul datei sărbătorilor pascale, în 20 aprilie. După săptămâna aceasta, una mai rece şi cu o tendinţă spre excedent a cantităţilor de precipitaţii.

Ne aşteptăm ca săptămâna 30 martie – 6 aprilie să înregistreze creşteri în evoluţia regimului de temperaturi şi un deficit în aproape toată ţara în ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii specifice intervalului respectiv.

În săptămâna 6-13 aprilie, respectiv 13-20 aprilie se păstrează acelaşi semnal în ceea ce priveşte regimul de temperaturi. Două săptămâni normale din punct de vedere termic şi cu cantităţi apropiate de norme. 

Luna aprilie, climatologic vorbind, înregistrează valori de temperatură, în medie, cu 4-6 grade faţă de martie şi, de la o zi la alta, pe măsură ce ne îndreptăm spre ultima lună a primăverii, zilele cu mai mult soare sunt mult mai frecvente şi cu temperaturi mai ridicate”, a spus Elena Mateescu, relatează dcnews.ro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×