Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM anunță cum va fi vremea până pe 12 aprilie

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 16:07
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM anunță cum va fi vremea până pe 12 aprilie
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM anunță cum va fi vremea până pe 12 aprilie. Sursa foto: Hepta

Meteorologii ANM au realizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, astfel că flăm în continuare cum va fi vremea până pe 12 aprilie 2020.

Prognoza meteo 30 martie – 12 aprilie Banat

Primele trei zile ale intervalului vor fi caracterizate de o răcire a vremii, astfel că în 31 martie și în 1 aprilie va fi deosebit de rece, cu o medie a valorilor termice situate în jurul a 6 grade.

Ulterior se va încălzi treptat, iar acest trend se va menține până spre mijlocul celei de a doua săptămâni de prognoză, atunci când temperaturile maxime vor fi în medie între 16 și 18 grade.

În ultimele zile de prognoză meteo, variațiile termice nu vor fi semnificative. Astfel, temperaturile minime vor ajunge să scadă de la o medie de 4 grade în prima dimineață, până la -3…-2 grade. Ulterior, acestea vor crește, iar în intervalul 9 -12 aprilie media valorilor termice va fi între 4 și 8 grade.

Precipitațiile vor fi sporadice, pe arii relativ extinse în jurul datei de 31 martie, posibil după 9 aprilie și izolat în restul intervalului.

Prognoza meteo 30 martie – 12 aprilie Crișana

ANM a transmis că în primele două zile vremea se va răci accentuat și va deveni deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge, la sfârșitul lunii martie, 5…6 grade.

Ulterior, începând cu prima zi a lunii aprilie și până pe 8 aprilie, media valorilor termice maxime va fi tot mai ridicată, cu 10…12 grade, apoi nu va mai avea variații importante.

Temperaturile minime vor înregistra o scădere, până la o medie în jurul a -3 grade, între 31 martie și 2 aprilie, apoi vor crește, iar între 9 și 12 aprilie media lor se va situa între 5 și 7 grade.

Șanse de precipitații vor fi mai mari în intervalul 23 – 25 martie și, din nou, între 1 și 5 aprilie, mai transmit meteorologii.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania

În primele zile de prognoză vremea va fi caracterizată printr-o răcire a temperaturii, astfel încât în 31 martie se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de doar 3 grade, apoi se va încălzi treptat, astfel că între 7 și 12 aprilie media valorilor termice va ajunge să fie între 14 și 18 grade.

În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor avea valori negative în prima săptămână de prognoză, iar în zilele de 1 și 2 aprilie vor atinge în medie -7…-5 grade, urmând ca mai apoi să devină pozitive, dar, în general, media lor nu va depăși 4-5 grade.

Legat de precipitații, probabilitatea ca acestea să apară va fi mai ridicată în ultimele zile ale lunii martie și din nou, după data de 9 aprilie.

Vremea în Maramureș între 30 martie și 12 aprilie

În prima jumătate a intervalului meteorologii atenționează că vremea se va răci accentuat, astfel că în 31 martie media temperaturilor maxime va fi de doar 4…5 grade. Ulterior, până în data de 7 aprilie, valorile termice maxime vor fi în creștere, urmând a nu se mai modifica semnificativ.

Astfel, temperaturile vor ajunge în această regiune între 15 și 18 grade. Media temperaturilor minime va fi sub pragul de îngheț până în data de 4 aprilie, dar apoi va crește și va ajunge să se situeze între 3 și 6 grade, în intervalul 8 – 12 aprilie.

Precipitațiile vor avea șanse mari să cadă din data de 9 aprilie, iar în restul intervalului doar izolat și trecător vor fi posibile precipitații slabe.

Prognoza meteo 30 martie – 12 aprilie în Moldova

În această regiune a țării, media temperaturilor maxime va scădea semnificativ, de la 12…13 grade în prima zi, la 3…4 grade în cea de a doua, apoi va fi în creștere și va ajunge să se situeze între 16 și 18 grade în jurul datei de 9 aprilie.

După această dată, nu vor mai fi înregistrate modificări esențiale. Temperaturile minime vor scădea de la 4 grade în prima zi, până la -5…-4 grade în ziua de 1 aprilie, dar mai apoi vor crește și vor ajunge să se situeze, în ultimele zile de prognoză, între 3 și 6 grade.

Precipitațiile se vor manifesta la nivel local la începutul și la sfârșitul intervalului și doar izolat, posibil, în restul intervalului, a mai transmis ANM.

Vremea în Dobrogea până pe 12 aprilie

În prima zi de prognoză, vremea va fi mai caldă față de normalul acestei perioade, cu o medie a temperaturilor maxime de 17…18 grade. Ulterior, în următoarele două zile, temperaturile scad și va fi deosebit de rece, media valorilor terice maxime urmând a atinge în jurul a 6 grade.

Între 2 și 8 aprilie vremea se va încălzi, apoi temperaturile nu se vor mai modifica semnificativ și se vor situa, în medie, între 13 și 15 grade. Între 1 – 3 aprilie vor fi cele mai mici valori termice nocturne, când media lor va fi de 1…3 grade. În zilele următoare acestea vor fi în general în creștere, iar în nopțile cele mai calde media se va situa între 5 și 8 grade.

Trecător vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi, spun meteorologii.

Cum va fi vremea în Muntenia în următoarele două sătpămâni

ANM anunță că vremea va fi mai caldă decât în mod normal pe 30 martie, însă apoi se va răci accentuat, cu aproximativ 12 grade, astfel încât în zilele de 31 martie și 1 aprilie media temperaturilor maxime va fi de doar 5…6 grade. După această perioadă, tendința generală va fi de încălzire, iar între 8 și 12 aprilie maximele termice vor urca și vor ajunge să înregistreze, în medie, între 16 și 19 grade.

Valorile din timpul nopții vor fi între -4 și 0 grade între 1 și 3 aprilie, iar în restul intervalului se vor încadra între 3 și 6 grade. Meteorologii mai spun că trecător și local vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Prima săptămână vine cu o vreme mai caldă decât în mod normal, iar media maximelor termice va fi de 17…18 grade, după care se va răci, iar în ziua de 1 aprilie nu vor fi mai mult de 3…4 grade, în medie.

Tendința generală după această săptămână va fi, ca și în cazul altor regiuni, de încălzire, media temperaturilor maxime urmând să ajungă  să se situeze între 16 și 19 grade, în perioada 7 – 12 aprilie.

Minimele termice din acest interval vor avea variații între -3 grade în diminețile de 1, respectiv 2 aprilie, și 7 grade, în ultimele zile de prognoză. Cele mai mari șanse de precipitații vor fi în jurul zilelor de 31 martie, 5 aprilie și după data de 9 aprilie.

Vremea la munte între 30 martie și 12 aprilie

În primele 3 zile vremea ajunge să se răcească, urmând ca în 31 martie și 1 aprilie media temperaturilor maxime să fie negativă, de -4…-3 grade, apoi se va încălzi ușor și treptat până la valori cuprinse, în cea de a doua săptămână de prognoză, în general, între 5 și 8 grade.

Temperaturile minime vor fi sub pragul de îngheț și vor avea variații între -10 și 0 grade. Șanse de precipitații vor fi aproape în fiecare zi, a mai transmis ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×