Atenționare ANM de vreme deosebit de rece și ninsori. Cât durează episodul cu temperaturi reduse

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 15:19
Atenționare ANM de vreme deosebit de rece și ninsori. Cât durează episodul cu temperaturi reduse
Atenționare ANM de vreme deosebit de rece și ninsori. Cât durează episodul cu temperaturi reduse. Sursa foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului, în perioada 30 martie, ora 22 – 02 aprilie, ora 10.

Iarna revine pentru 3 zile în România

ANM a emis, luni, o atenționare ce vizează o vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului și brumă. Fenomenele enumerate vor fi semnalate în perioada 30 martie, ora 22 – 02 aprilie, ora 10.

„Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precădere în sudul ţării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig.

În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică”, a transmis ANM.

Meteorologii spun că se așteaptă la un episod de iarnă, cu ninsoare în cea mai mare parte a zonei montane și submontane, respectiv ploaie, lapoviță și ninsoare în sud-estul țării.

Vreme rece în România. Unde va ninge

„Din noaptea de luni spre marţi (30/31 martie) până în dimineaţa de miercuri (01 aprilie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă.

În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare.

Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60…70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50…60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral”, a mai transmis ANM.

În acest sens, meteorologii au emis un cod galben de ninsori și viscol în zonele montane înalte, în intervalul 30 martie, ora 22:00 – 01 aprilie, ora 10:00.

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent.

În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65…75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie)”, mai anunță Administrația Națională de Meteorologie.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor, meteorologii vor actualiza atenționarea transmisă luni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×