Vremea rece pune umărul la estomparea epidemiei de coronavirus din România. Adrian Streinu Cercel: „Zăpada poate să ne salveze în acest moment”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 23:28
Vremea rece pune umărul la estomparea epidemiei de coronavirus din România. Adrian Streinu Cercel: „Zăpada poate să ne salveze în acest moment”
Vremea pune umărul la estomparea epidemiei de coronavirus din România. Sursa foto: clujmanifest.ro

Adrian Streinu Cercel a explicat care ar putea fi soluţia pentru ca în România epidemia de coronavirus să nu escaladeze ca în Italia, unde au ajuns să se înregistreze sute de morţi pe zi. Medicul a explicat care sunt armele cu care ne puteam lupta cu coronavirus.

Vremea friguroasă şi zăpada pune umărul la estomparea epidemiei de coronavirus

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Adrian Streinu Cercel a explicat care ar trebui să fie armele românilor împotriva combaterii epidemiei de coronavirus.

Dacă populaţia nu respectă sfaturile autorităţilor din domeniu, există riscul ca epidemia să escaladeze ca în cazul Italiei. În Italia sunt înregistraţi sute de morţi în fiecare zi din cauza epidemiei de coronavirus.

Pe lângă spălatul pe mâini, în lupta coronavirusului, un factor care ar putea încetini răspândirea virusului ar putea fi vremea rece care s-a instalat în ţara noastră de câteva zile.

Români, evitaţi murdăria

Românii trebuie să se spele cu apă și săpun și să nu mai iasă din casă, decât când trebuie să-și procure cele necesare supraviețuirii. Problema e alta si dacă nu o rezolvam, în mai putin de o lună ajungem ca Italia. 

Trebuie să evităm murdăria, pe românește! Avem nevoie să folosim apă și săpun, pentru a impiedica transmiterea intracomunitară a coronavirusului. Este cel mai important! Românii trebuie să înțeleagă că e nevoie să stea în case„, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Coronavirusului nu-i place frigul

O veste bună ar putea veni din faptul că vremea în România s-a răcit, iar frigul şi zăpada ar mai putea estompa răspândirea coronavirusului.

În primul rând, dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat.

 Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură. 

Un al doilea aspect este acela că se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți„, a mai declarat Streinu-Cercel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×