Adrian Streinu Cercel a explicat care ar putea fi soluţia pentru ca în România epidemia de coronavirus să nu escaladeze ca în Italia, unde au ajuns să se înregistreze sute de morţi pe zi. Medicul a explicat care sunt armele cu care ne puteam lupta cu coronavirus.
Vremea friguroasă şi zăpada pune umărul la estomparea epidemiei de coronavirus
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Adrian Streinu Cercel a explicat care ar trebui să fie armele românilor împotriva combaterii epidemiei de coronavirus.
Dacă populaţia nu respectă sfaturile autorităţilor din domeniu, există riscul ca epidemia să escaladeze ca în cazul Italiei. În Italia sunt înregistraţi sute de morţi în fiecare zi din cauza epidemiei de coronavirus.
Pe lângă spălatul pe mâini, în lupta coronavirusului, un factor care ar putea încetini răspândirea virusului ar putea fi vremea rece care s-a instalat în ţara noastră de câteva zile.
Români, evitaţi murdăria
„Românii trebuie să se spele cu apă și săpun și să nu mai iasă din casă, decât când trebuie să-și procure cele necesare supraviețuirii. Problema e alta si dacă nu o rezolvam, în mai putin de o lună ajungem ca Italia.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Trebuie să evităm murdăria, pe românește! Avem nevoie să folosim apă și săpun, pentru a impiedica transmiterea intracomunitară a coronavirusului. Este cel mai important! Românii trebuie să înțeleagă că e nevoie să stea în case„, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.
Coronavirusului nu-i place frigul
O veste bună ar putea veni din faptul că vremea în România s-a răcit, iar frigul şi zăpada ar mai putea estompa răspândirea coronavirusului.
„În primul rând, dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat.
Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură.
Un al doilea aspect este acela că se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți„, a mai declarat Streinu-Cercel.