Prognoza meteo pentru weekend! Se strică vremea în ţară! Temperaturi scăzute

Mirela Apostol   
în Prognoza meteo
07/12/2018, 13:17
Prognoza meteo pentru weekend! Se strică vremea în ţară! Temperaturi scăzute
Prognoza meteo pentru weekend. Cum va fi vremea în acest final de săpătmână

Se strică vremea în weekend, iar de vineri valorile termice diurne vor fi într-o continuă scădere. Va fi o vreme rece pentru perioada în care ne aflăm, cu maxime cuprinse între -2 grade Celsius, în Alexandria, şi 3-4 grade în zonele de dealuri din vestul şi sudul ţării. Prognoza meteo pentru acest final de săptămână poate fi citită în rândurile de mai jos.

Cerul se anunţă închis şi local se vor semnala precipitaţii în vestul, nordul şi centrul ţării. Sâmbătă, vremea va fi închisă, cu precipitaţii în vest, centru şi nordul ţării, urmând apoi să se extindă în restul zonelor. La munte va fi polei, la fel şi în Transilvania sau Moldova, dar în arii restrânse.

Prognoza meteo pentru weekend

În Bucureşti, temperaturile se încadrează între 3 şi -1 grad Celsius, iar pe timpul nopţii îşi va face apariţia fenomenul de ploaie îngheţată pe parcursul nopţii. Duminică, vremea va fi rece, cu temperaturi care se vor încadra între -4 şi -2 grade Celsius. De luni, în Bucureşti, temperaturile vor creşte semnificativ.

Prognoza meteo pentru Bucureşti, sâmbătă, 8 noiembrie
Prognoza meteo pentru Bucureşti, sâmbătă, 8 noiembrie

La munte, temperaturile cresc sâmbătă faţă de ziua de vineri cu o medie de două grade Celsius, iar valorile minime şi maxime vor fi încadrate între 3 şi -2 grade Celsius, urmând ca pe timpul nopţii să apară fenomenele de lapoviţă şi ninsoare. Duminică, va fi cald la munte, cu temperaturi cuprinse între 2 şi -4 grade Celsius, însă aspectul vremii va fi unul mohorât. Faţă de Bucureşti, temperaturile vor fi tot mai scăzute şi vor cădea ninsorile.

Precipitaţii în toată ţara

Temperaturile vor avea variaţii de la o zi la alta, iar cele medii din Muntenia vor fi de -7 grade Celsius, după care duminică se anunţă o tendinţă de încălzire. Vor exista precipitaţii, cu o probabilitate mai mare de apariţie începând de duminică după amiază.

Precipitaţiile vor cădea în intervalul 8 – 12 decembrie în Oltenia, Dobrogea, Moldova, Maramureş, Transilvania, Crişana şi în zonele de munte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×