Gabriela Firea organizează a doua etapă a proiectului de fertilizare in vitro pentru București

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/12/2018, 14:27
Gabriela Firea organizează a doua etapă a proiectului de fertilizare in vitro pentru București
La următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București(CGMB) Firea va supune aprobării suplimentarea proiectului numit ”O șansă pentru cuplurile infertile-FIV1”

Primarul Capitalei Gabriela Firea organizează a doua etapă a proiectului de fertilizare in vitro pentru București. Așadar, la următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București(CGMB), Firea va supune aprobării suplimentarea proiectului numit ”O șansă pentru cuplurile infertile-FIV1”. Prin acest proiect, Municipalitatea acordă sprijin financiar de aproape 3.000 de euro pentru fertilizare in vitro.

Primarul Capitalei a declarat că a luat această inițiativă dat fiind faptul că la FIV1 avem o rată de succes de 70%. ”Am luat decizia de a iniţia etapa a doua a proiectului de fertilizare in vitro, pentru încă 2.000 de cupluri, pentru că la FIV1 avem o rată de succes de 70%: dintre cele 159 de proceduri medicale decontate şi finalizate, 112 sunt sarcini confirmate. FIV 1 şi-a atins ţinta pentru 1.000 de cupluri, acesta este numărul actual al participanţilor la program ”, a mărturisit Gabriela Firea.

Gabriela Firea organizează a doua etapă a proiectului de fertilizare in vitro pentru București. ”Este un proiect în care punem mult suflet”

gabriela firea organizeaza o a doua etapa a proiectului de fertilizare in vitro pentru bucuresteni
Primarul Capitalei a precizat că proiectul este unul în care se pune mult suflet

Mai mult, aceasta a precizat că proiectul este unul în care se pune mult suflet, iar fiecare cuplu care va intra în program, fiecare nouă sarcină sau măcar fiecare zâmbet are o valoare incomensurabilă. ”Este un proiect în care punem mult suflet, noi venim cu cifre, pentru că acesta este tiparul oricărei analize de oportunitate şi necesitate, dar fiecare nouă speranţă pentru un cuplu care intră în program, fiecare nouă sarcină, fiecare zâmbet au o valoare emoţională ce nu poate fi măsurată.

Beneficiarii vor primi, ca şi în cazul FIV 1, vouchere în două tranşe: în valoare de 4.600 de lei pentru medicamente şi în valoare de 9.200 de lei pentru procedurile medicale. Regulamentul acestui proiect va avea amendamente suplimentare faţă de proiectul anterior, în acord cu solicitările primite în această perioadă”, a adăugat Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×