Gabriela Firea, despre bebelușii infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești: „Și eu am născut aici”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
03/12/2018, 14:23
Gabriela Firea, despre bebelușii infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești: „Și eu am născut aici” GALERIE FOTO
Ce zice Gabriela Firea, despre bebelușii infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești

Maternitatea Giuleşti a fost un adevărat focar de infecţie pentru aproape 20 de bebeluşi! În perioada octombrie – noimbrie, angajaţii Spitalului Panait Sârbu au dat infecţia noilor născuţi sau mamelor acestora! Gabriela Firea a vorbit despre bebeluşii care au fost infectaţi cu stafilococ auriu:

„Vom face tot ce ţine de noi pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete! Am văzut că nimeni nu şi-a cerut scuze părinţilor pacienţilor pentru cele întâmplate. Și eu am născut primul copil la Maternitatea Giulești. Este o maternitate foarte bună. 700 de copii s-au născut aici în octombrie și noiembrie.

Gabriela Firea, despre bebelușii infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești

Sunt 15 bebeluși internați. Doar 11 au stafilococul confirmat, 4 s-au externat. Din octombrie se luaseră deja măsuri la maternitate pentru a vedea cine a fost purtătorul stafilococului. Doar la 20 sau 21 s-a depistat, la restul, până la 104 persoane din personal nu s-a depistat. Nu există simptome pentru adulții purtători. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea
Primarul Capitalei, Gabriela Firea

Cred că ar trebui să regândim tot acest sistem, nu există obligativitatea purtării măștii permanent sau pentru schimbarea mănușilor chirurgicale la fiecare manevră a cadrelor medicale. Persoanele la care s-a confirmat stafilococul sunt acasă. Primăria are atribuții în funcționarea clădirii și în aparatură, nu ne amestecăm în actul medical. Asta nu înseamnă că ne dezicem”, a declarat primarul capitalei, Gabriela Firea.

Infecţie cu stafilococul auriu din cauză că nu s-au spălat pe mâini

”Spălatul pe mâini este principala cauză. Problema care ţine de medici este că se fac cezariene ca profilactic, se dau antibiotic că nu au timp să dezinfecteze sala de operaţii. Ar fi interesant de văzut câte naşteri statistic sunt cezariene. De fapt, asta e problema majoră”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Mameele se plâng de condiţiile în care bebeluşii lor s-au contaminat: “E dezamăgitor când unele persoane ştiu ce ar trebui să poarte, dar nu-şi respecta jobul. Infirmiere care lucrează cu copiii şi chiar o parte din asistente. Poate să contamineze copiii”, a declarat una dintre mamele al cărei copil a fost infectat cu stafiloco auriu la Maternitatea Giuleşti.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×