Maternitatea Giulești, la cuțite cu Ministerul Sănătății „Nu e focar. Ministerul nu prea știe ce zice!”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/11/2018, 19:50
Maternitatea Giulești, la cuțite cu Ministerul Sănătății „Nu e focar. Ministerul nu prea știe ce zice!”
Situație incredibilă la Iași! Medicii refuză internarea unei gravide în maternitate pentru că nu au echipament de protecție

Războiul Maternității Giulești cu Ministerul Sănătății a început! Medicii neagă situația fără precedent a bebelușilor infectați cu stafilococ auriu. Din păcate, numărul micuților care sunt depistați cu această bacterie este în creștere. Medicii din Maternitatea Giulești neagă focarul și susțin cu vehemență că nu exită nicio probă care să ateste faptul că toți bebelușii s-au îmbolnăvit în spital, cu toate că s-a demonstrat deja că 15 medici și asistente din cadrul Maternității Giulești au stafilococul auriu.

“E dezamăgitor când unele persoane ştiu ce ar trebui să poarte, dar nu-şi respecta jobul. Infirmiere care lucrează cu copiii şi chiar o parte din asistente. Poate să contamineze copiii”, a declarat o mamă.

Maternitatea Giulești, mesaje dure pentru Ministerul Sănătății!

”Spălatul pe mâini este principala cauză. Problema care ţine de medici este că se fac cezariene ca profilactic, se dau antibiotic că nu au timp să dezinfecteze sala de operaţii. Ar fi interesant de văzut câte naşteri statistic sunt cezariene. De fapt, asta e problema majoră”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății. De asemenea, aceasta a mai vorbit și despre numărul de copii bolnavi și rezolvarea situației teribile care s-a petrecut în spital. ”În acest moment, maternitatea are o problemă. Angajaţii şi conducerea trebuie să fie conștientă că această problemă trebuie rezolvată. Aceste declarații nu le fac cinste. Acolo e un focar şi e posibil şi ca în zilelel următoare să mai apară copii. Lucrurile au scăpat de sub control, deci nu au rezolvat problema.”

”E pripită decizia, aşteptăm”

Directorul medical din cadrul Maternității Giulești, Doctor Dinu Albu, a declarat doar că așteaptă decizia finală, în timp ce alții au luat cuvântul și au încercat să explice situația de neimagnat.”Am făcut tot ce e omeneşte posibil. Situaţia gravă a fost agravată artificial. Ministerul nu prea ştie ce zice. Nu contest probele, dar să le termine mai repede. Nu e focar”, a declarat managerul Maternității, Doctor Marcel Moisa. ”Noi luăm 50-60 de probe pe lună”, a specificat epidermolocul din Maternitatea Giulești, Doctor Sergiu Tasinschi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×