Prognoza meteo pentru următoarea perioadă! Zăpada se topește și vin temperaturi de primăvară

Daniel Scripcaru   
în Prognoza meteo
09/02/2020, 19:31
Prognoza meteo pentru următoarea perioadă! Zăpada se topește și vin temperaturi de primăvară
Revin temperaturile de primăvară, potrivit prognozei meteo pentru următoarea perioadă. Sursa foto: alba24.ro

După o veritabilă iarnă, cu nămeți de zăpadă, chiar și în Capitală, cu drumuri blocate de omăt și un adevărat viscol, meteorologii ne anunță în prognoza meteo valabilă pentru următoarea perioadă că vom avea parte din nou de temperaturi de primăvară!

Revin temperaturile de primăvară, potrivit prognozei meteo pentru următoarea perioadă

Agenția Națională de Meteorologie anunță că vremea se va schimba radical. Deși este abia începutul lunii februarie, iar în alți ani era un ger năprasnic, se pare că vom avea parte de o primăvară care își va intra în rol mult mai devreme. Maximele perioadei următoare vor ajunge până la 12 grade Celsius, însă minimele vor coborî sub -8 grade.

Meteorologii spun că iarna aceasta nu vom mai avea parte de zăpadă. Ninsorile își vor face prezența doar în zonele montane foarte înalte. În restul teritoriului, probabilitatea precipitațiilor este foarte mare, însă va ploua și va fi ceață, dar temperaturi mult peste limita normală pentru această perioadă.

Temperaturile maxime vor crește până la 12 grade Celsius

Luni, 10 februarie, temperaturile vor rămâne scăzute, însă în creștere față de zilele precedente, mai ales în centrul și sudul țării, iar cerul va fi senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltă. Precipitațiile își vor face și ele apariția și vor crea condiții de polei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 12 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade iar ceața va face ceva probleme șoferilor.

Ziua de marți aduce temperaturi peste limita normală a acestei perioade. În zona de munte cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii, pe arii extinse, predominant sub formã de ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 12 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 5 grade.

Și miercuri vom avea parte de temperaturi ridicate, vântul va sufla slab şi moderat, iar maximele se vor încadra între 1 şi 12 grade, iar minimele, în general, între -8 şi 2 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×