Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM a anunțat cum va fi vremea până pe 19 ianuarie: temperaturi de primăvară în mijlocul iernii

Dan Suta   
în Prognoza meteo
06/01/2020, 15:23
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. ANM a anunțat cum va fi vremea până pe 19 ianuarie: temperaturi de primăvară în mijlocul iernii
ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: temperaturi mai mari față de normal. Sursa foto: hepta.ro

ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iar veștile sunt plăcute. În intervalul menționat, 6-19 ianuarie, temperaturile vor fi, pe alocuri, chiar și de 14 grade, specifice mai degrabă începutului de primăvară decât mijlocului iernii.

Prognoza meteo pentru două săptămâni: se anunță temperaturi de primăvară

Banat: Vremea se va încălzi din 8 ianuarie. Pe timpul zilei vor fi temperaturi maxime cuprinse între 4 și 8 grade Celsius, chiar și 10 grade. Minimele vor coborî aici la -8 grade Celsius în timpul nopților. Nu se anunță precipitații.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Transilvania: Aici temperaturile vor fi specifice acestei perioade din an. Ceva mai frig în zonele deluroase și de munte. Minimele vor coborî chiar și până la -12 grade. Precipitațiile vor lipsi. Maximele anunțate vor fi de 5-7 grade Celsius.

Valori termice de 11 până la 14 grade Celsius

Crișana și Maramureș: În nord-vestul și nordul țării minimele vor fi de până la -10 grade înregistrat noaptea și dimineața, înainte de răsăritul soarelui.

În județele Arad și Bihor care formează zona Crișanei maximele vor fi de 4-6 grade până pe 19 ianuarie, iar în Maramureș de 3-5 grade Celsius.

Moldova: Moldovenii vor avea parte de zile însorite, dar friguroase, cu valori termice specifice perioadei din calendar. Vor fi zile cu maxime de 7 grade și minime de -7.

Muntenia: Temperaturile pot ajunge zilele următoare la 11 sau chiar 14 grade în sudul extrem al țării, valori mai degrabă specifice începutului de martie. Precipitațiile vor lipsi în perioada următoare din această zonă.

Oltenia: Oltenii vor avea parte și ei de o încălzire anormală pentru această perioadă, cu praguri ale zilei de 8 până la 10 grade Celsius.

Dobrogea: Maximele anunțate pentru constănțeni și tulceni vor fi de 6-8 grade Celsius iar minimele de 0  până la -3 grade.

În București, perioada următoare se caracterizează drept una săracă din punct de vedere pluviometric, adică va ploua puțin spre deloc, iar despre ninsori nici nu se pune vorba, cel puțin până pe 19 ianuarie.

Maximele vor urca până la 10-11 grade, mai ales săptămâna aceasta, în Capitală.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×