Prognoza meteo lunară ANM! Vreme frumoasă de Mărțișor

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 16:36
Prognoza meteo lunară ANM! Vreme frumoasă de Mărțișor
ANM vine cu vești bune. Ne așteaptă vreme frumoasă de Mărțișor. Sursa foto: pinterest.com

Administrația Națională de Meteorologie a comunicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile sunt cât se poate de bune. Vom avea parte de temperaturi mai ridicate față de cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile sudice.

În următoarele patru săptămâni ne așteaptă vreme de iarnă. Nu vor lipsi ninsorile însemnate cantitativ

Potrivit specialiștilor, în intervalul 10 februarie – 9 martie, mercurul din termometre va indica valori ceva mai ridicate în comparație cu cele specifice perioadei în care ne aflăm, în special în extremitatea sudică a teritoriului. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi excedentare, cu precădere în centrul teritoriului, dar și în regiunile de deal și de munte.

Vremea se va menține în aceeași notă și pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, așa că îți poți surprinde persoana iubită cu o plimbare prin parc sau orice alte activități în aer liber, pentru că razele soare vor avea grijă să transforme aceste clipe într-unele cu adevărat memorabile. Nici de Mărțișor nu vom avea parte de ninsori, deși în ultimii ani primăvara obișnuia să își facă simțită prezența mai târziu decât ar fi trebuit.

Săptămâna 10 – 17 februarie

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile nord-estice și în sud-vestul teritoriului. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor putea avea, în general, o tendință ușor excedentară în zonele intracarpatice și vor fi apropiate de normalul perioadei în restul teritoriului.

Săptămâna 17 – 24 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa, în general, ușor peste limitele specifice perioadei, cu o abatere termică ușor mai pronunțată în nord-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în zonele vestice.

Săptămâna 24 februarie – 2 martie

Valorile termice vor fi, în medie, apropiate de normalul săptămânii, mai ales în zonele de munte și se vor situa ușor peste limitele specifice perioadei prognozate în restul teritoriului. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în majoritatea regiunilor țării, dar cu precădere în extremitatea nordică.

Săptămâna 2 – 9 martie

Mercurul din termometre va indica, în medie, valori apropiate celor specifice perioadei prognozate, în cea mai mare parte a teritoriului. Nu vom avea parte de prea mulți stropi de ploaie, întrucât volumul pluviometric se anunță ușor deficitar, mai ales în regiunile sudice și intracarpatice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×