Prognoza meteo pentru perioada 14-20 ianuarie: gerul și viscolul cuprind România

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
13/01/2019, 13:49
Prognoza meteo pentru perioada 14-20 ianuarie: gerul și viscolul cuprind România
Ce spun meteorologii pentru vremea din 14-20 ianuarie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că în săptămâna 14-20 ianuarie își vor face apariția gerul și viscolul. Iarna pare că nu dă niciun pas înapoi, astfel că se indică temperaturi foarte scăzute.

Vremea este geroasă, ninsorile vor fi prezente, la fel ca și ploaia înghețată. Vântul va sufla în rafala și, din păcate, va viscoli zăpada. În Capitală, maximele și minimele se încadrează între -4 și -8 grade Celsius. Ceața persistă pe timpul nopților în săptămâna 14-20 ianuarie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 14-20 ianuarie: vreme geroasă

Vremea la munte va fi extrem de rece în săptămâna 14-20 ianuarie, iar minimele ating și -11 grade Celsius, dar vor urma să scadă în timpul nopții. Maximele nu depășesc 3 grade Celsius pe timpul amiezii, iar în cursul zilei de sâbătă vor cădea ploi înghețate. Vântul suflă cu putere, 41 de km/h, în rafale, viscolind zăpada. ”Vom asista la un proces de răcire accentuat, astfel încât spre finalul săptămânii, vremea va deveni chiar geroasă noaptea în mare parte din țară.

Frigul nu ne părăsește în săptămâna 14-20 ianuarie
Frigul nu ne părăsește în săptămâna 14-20 ianuarie

Precipitațiile pe care le găsim astăzi în mare parte din țară și sunt sub formă de ploaie se vor transforma treptat în nordul Moldovei și Carpații Orientali în lapoviță și ninsoare și vor cuprinde apoi jumătatea de sud a țării. Pe parcursul zilei de miercuri, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în jumătatea de sud a Moldovei, vorbim de precipitații sub formă de ninsoare, precipitații însoțite de intensificări ale vântului în regiunile sud-estice, mai ales în Bărăgan, sudul Moldovei și în Dobrogea (…)Vineri spre sâmbătă vom avea parte de ger în mare parte din țară”, a declarat Alina Șerban, meteorologul de serviciu.

Vremea pentru săptămâna 14-20 ianuarie

Pentru perioada sezonului rece în care ne aflăm, valorile termice vor fi puținmai ridicate în nordul, estul și sud-vestul teritoriului României. În zonele intracarpatice se anunță ger, în special în partea Munților Apuseni, da rși în extremitatea din nord-vest a țării. Cantitățile de precipitații se anunță ușor deficitare. În Muntenia, pentru săptămâna 14-20 ianuarie, se indică temperaturi negative pe timpul nopților. Media regională indică între -7 și -3 grade Celsius, cu expepția unelor zile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×