Ciclonul care aduce ninsorile în România, în aceste zile! Zăpada aste e diferită de prima

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 11:16
Ciclonul care aduce ninsorile în România, în aceste zile! Zăpada aste e diferită de prima
Ciclonul va aduce altă zăpadă decât cele anteriore din România

Ciclonul care vine în România va aduce alt fel gen de zăpezi decât cele anterior apărute în țară. Meteorologii au emis deja alerta de ninsori abundente, viscol, ploi, dar și polei. Aceasta a intrat în vigoare și se va întinde până în cursul zilei de vineri, în zona prânzului.

„De exemplu, marţi avem maxime cuprinse între minus nouă grade Celsius şi plus un grad Celsius. În noaptea de luni spre marţi, ne aşteptăm să fie ger. Va fi ger în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între minus 16 grade Celsius şi minus 6 grade Celsius”, a declarat meteorologul de serviciu, pentru Adevărul.

Ciclonul mediteranean în România cu ninsori diferite față de cele anterioare!

Un ciclon mediteranean va veni în România! Acesta aduce zăpezi care diferă de cele anterioare pentru că ciclonul vine dintr-o zonă caldă, față de cel care venise dinspre nord, din Islanda, care a adus temperaturi foarte scăzute, alături de temperaturi de – 20 de grade Celsius, dar și de zăpadă înghețată. Ciclonul va ajunge acum în România și va fi alimentat din umiditatea din Marea Neagră. Cele mai multe precipitații vor veni din părțile de est și dus-est și vor fi cu un grad mai ridicat de umiditatea, iar zăpada va fi apoasă. În zona Dobrogei, ploile vor predomina, iar un risc de polei va fi prezent. În Moldova, stratul de zăpadă va ajunge la 20 de centimetri, iar în București, la 10 cm.

Ciclonul mediteranean aduce zăpezi apoase în România
Ciclonul mediteranean aduce zăpezi apoase în România

Temperaturile limitelor normale vor fi puțin ridicate. În București se arată -2 grade Celsius, destul de puțin față de temperaturile de -11 grade Celsius de care am avut parte zilele trecute. „Predominant vor fi ninsori, se va mai depune ceva strat de zăpadă la nivel local şi doar în extremitatea de Sud-Est, adică în Bărăgan, Dobrogea şi în sudul Moldovei ar putea apară şi lapoviţă. Va fi şi vânt. Sunt fenomene specifice lunii ianuarie. Se mai încălzeşte şi temperaturile se vor apropia de cele pozitive. În ceea ce priveşte nopţile, mercurul din termometre nu va coborî sub minus 10 grade Celsius noaptea, doar în depresiuni. Însă luna ianuarie va mai aduce episoade cu viscol, cu ger”, a declarat sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×